Átadták kedd délelőtt Kaposváron a Csik Ferenc Versenyuszodát. Az olimpiai bajnok úszóról elnevezett, a Virágfürdő mellett álló, részben megújuló energiával működő létesítmény a dél-dunántúli régió jelenleg legkorszerűbb uszodája. A 4,5 milliárd forintból épült létesítmény tízpályás, ötvenméteres medencéje nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek és vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas - írja az MTI.

Az átadón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: az uszoda méltó a sport iránt elkötelezett somogyi megyeszékhelyhez és azokhoz, akik birtokba veszik, a beruházás pedig nagyszerű példája a kormány és egy megyei jogú város együttműködésének. Kiemelte, a létesítmény idén ifjúsági és felnőtt úszó országos bajnokságoknak ad otthont, de a versenysport mellett a szabadidősportot is szolgálja, hogy korosztálytól függetlenül mindenki hódolhasson a vizes sportágaknak.
Hozzátette: a Magyar Úszó Szövetséggel célul tűzte ki, hogy minden gyermek megtanuljon úszni. Kaposváron mostantól minden feltétel adott, hogy egy olyan vizes központ jöjjön létre, amelynek sportolói világversenyeken képviselik a várost és Magyarországot - fogalmazott Szabó Tünde.

MTI: Varga György
MTI: Varga György

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte, hogy a város a fénykorát éli, a néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg. Szita Károly köszönetet mondott Magyarország kormányának a Modern városok program támogatásáért.

Lázár János a közösségépítés fontosságát emelte ki beszédében. Szavai szerint "rombolásból, ellenállásból soha nem lesz épülő közösség, együttműködésből és összefogásból születhet meg egy új Magyarország és erősödhet Kaposvár".

MTI: Varga György
MTI: Varga György

Az uszodaátadón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke fideszes országgyűlési képviselője is..

Aki lemaradt, itt visszanézheti a teljes műsort!

A Csik Ferenc Versenyuszoda átadója

Élőben kapcsoljuk a helyszínt!

Címkék: csik ferenc versenyuszoda, németh istván program, élő, átadó, sport