Új helyszínekkel és a tavalyihoz képest eggyel több fordulóval zajlik az idén az MKB- Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, amelynek döntőjét – akárcsak a World Tour-versenyt – a Lupa-tavon rendezik meg. Idén is ott lesz a mezőnyben a RÖAK Kaposvár címvédő női párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, a második fordulónak pedig Siófok ad otthont. A héten már zajlanak a diákolimpiai küzdelmek, és a jövő hét pénteken Csepelen elrajtol az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság is – erről tartottak sajtótájékoztatót a Duna Event rendezvényhajón.

null

Akárcsak tavaly, az idén is az MKB-Pannónia az esemény névadó szponzora, ám ezúttal három helyett négy forduló eredményei alapján vezet az út a Lupa-tavi végjátékba. Új helyszín is csatlakozik a sorozathoz, hiszen Csepelen kezdődik az ob, illetve a tavaly 1 csillagos World Tour-versenynek otthont adó Siófok is szerepel a sorban.

„Amíg nincsenek fedett, egész évben használható pályáink és még több létesítményünk, addig nehezen tudunk előre haladni, de Csepel ékes példája annak, hogy a tao-támogatás segítségével lehet fejlődni" – jegyezte meg Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottság elnöke.

Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség Kft ügyvezetője, a verseny promotere arról számolt be, hogy fordulónként ismét egymillió forint a pénznyeremény, míg a döntő összdíjazása kétmillió forint.

A győztes pedig ismét elnyerheti használatra a Seat által felajánlott autót, illetve a támogatók körébe lépett az E.ON és a Hungast is.

„Piacvezető cégként mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás és a sport támogatása is, a strandröplabda pedig rendkívül látványos műfaj” – magyarázta Enyedi Csaba, a Hungast Csoport kommunikációs igazgatója.

Nagy József, a Magyar Röplabda Szövetség operatív igazgatója megköszönte a szponzoroknak, hogy segítenek a tavaly is látott színvonalon megrendezni az idei eseményeket, illetve jelezte, hogy a hazai szövetség támogatja a legjobb párosokat, amelyek az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális-kupára készülnek.

Nemcsak hazai versenyeket, hanem nemzetközi eseményt is rendeznek a nyáron. Az illetékes szervezetek a héten hagyták jóvá a helyszínváltoztatást és a magát a versenyt, így az idén

Siófok helyett az országos döntőn már kétszer is remekül vizsgázó Lupa-tó lesz az 1 csillagos World Tour-viadal helyszíne. „Jövőre azt szeretnénk, hogy 2 csillagos legyen a verseny, az azt követő időszakra pedig még nagyobb terveket szövögetünk” – árulta el Szalay Balázs.
Az ob iránti érdeklődést jelzi, hogy a jövő heti, csepeli fordulóra nemenként egyaránt 31 páros nevezett, azaz nagy lesz a harc már a 16-os főtáblára kerülésért is.

A férfiaknál 2018-ban Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél a RÖAK Kapsovár párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra győzött, ám Hajós már Benkő Balázzsal alkot egy párt. 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság programja:

05.31–06.02. Csepel (felnőtt+U14)

06.14–06.16. Siófok (felnőtt+U20)

07.05–07.07. Tata (felnőtt+U16)

07.19–07.21. Dunaújváros (felnőtt+U18)

08.03–08.04. Lupa tó (döntő)

Címkék: országos bajnokság, strandröplabda, siófok, sport