Komolyabb tét nélküli találkozón fogadhatta az NB I.-be jutott együttesünk a soroksáriakat, hiszen a vendégek sem kerülhettek már el a középmezőny elejéről - kezdi összefoglalóját a klub honlapja.

Az iramon ez nem érződött, hiszen csapatunk rögtön átvette a kezdeményezést, majd az első negyed órát követően Nagy János szabadrúgásgóljával a vezetést is megszerezte. Ezt követően éledeztek a fővárosiak, de Orosz Márk és Derekas Zoltán löketét is védte Bonnyai Márk.
A második játékrész elején Nagy Richárd jó szöglete után Nagy János újabb lövése talált utat a soroksári kapuba. Erdélyi László révén szépített a vendég egylet, de hiába a gól, csapatunk nem omlott össze, s sorozatban dolgozta ki a lehetőségeket. Az újabb gólra az utolsó percig kellett várni, ekkor Ádám Martin fejese talált utat a kapu, ezt követően pedig következhetett a díjátadás majd a szurkolókkal való közös ünneplés.

Waltner Róbert: "A mérkőzés előtt elmondtam a fiúknak az öltözőbe, hogy próbáljuk meg győzelemmel befejezni a bajnokságot, hiszen jobban esik úgy az ünneplés. Ez sikerült, az pedig külön öröm, hogy négy fiatal játékossal a kezdőben is jó teljesítményt nyújtottunk."

Lipcsei Péter: "Gratulálok a Kaposvárnak a feljutáshoz. Nem érdemeltünk vereséget, jól játszottunk. Az első két gól több mint harminc méterről született, ezen kívül nem igazán volt helyzete a hazai csapatnak."

Kaposvári VK - UVSE

Uploaded by KaposPont on 2019-05-17.

Kaposvári Rákóczi FC-Soroksár SC 3-1 (1-0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2300 néző. V.: Oláh G. (Farkas B., Legeza).

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur (Tratnyek, 81. p.), Szabó A., Fodor M. – Nagy J. (Zsiga, 72. p.), Szakály A. (Nagy T., a szünetben) – Tömösvári, Nagy R., Bíró D. – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Soroksár SC: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Gyömbér, Molnár R. – Huszák, Derekas (Csernik, 62. p.) – Orosz M. (Pál A., 83. p.), Lőrinczy, Kundrák – Erdélyi (Korozmán, 73. p.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Nagy J. (17. és az 53. p.), Ádám M. (90. p.), illetve Erdélyi (58. p.).

Címkék: öröm, szurkoló, NB I, győzelem, Rákóczi, Kaposvár, sport