Alighogy hazatértek Ciprusról a férfiak, máris Belgiumba utazott az Európa Ligára készülő magyar női röplabda válogatott, ahol egy hivatalos és egy edzőmeccset játszik majd a házigazdákkal. A nemzeti csapat tagja az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa, Miklai Zsanett is.
Kedden, koradélután szállt repülőre női válogatottunk, amely Brüsszelben landolt, hogy aztán a délután folyamán busszal Beverenbe érkezzen. Jan De Brandt csapata szerdán 19 órakor hivatalos mérkőzést játszik majd a belga válogatott ellen, majd csütörtökön 18 órától egy edzőmérkőzésre kerül sor.

Az utazó keret: feladók: Cicic Marija (Hungast-Haladás), Tálas Zsuzsanna (Swietelsky-Békéscsaba) - ütők: Dékány Bernadett (Vasas Óbuda), Miklai Zsanett (1. MCM-Diamant Kaposvár), Németh Anett (Coastal Carolina University - amerikai), Takács Doroti (MTK Budapest), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest) - centerek: Bodovics Hanna (Swietelsky-Békéscsaba), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg - német), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsaba), Pintér Andrea (Jászberény) - liberók: Lékó Lilla (Jászberény), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza).

Jan De Brandt munkáját Jókay Zoltán és Tóth Gábor másodedzők, illetve Vígvári Benedek fizióterapeuta segíti Belgiumban. A csapat pénteken repül vissza Budapestre, ahonnan egyből Nyíregyházára utaznak a lányok és a május 25-i, Franciaország elleni találkozóig ott is készülnek. Akkor már csatlakozik a csapathoz Molcsányi Rita, Pallag Ágnes, Sándor Renáta és Szakmáry Gréta is.

A belga válogatottal még a 2015-ös Európa-bajnokságon találkozott utoljára csapatunk, az akkori Eb-házigazdák 3:0-ra győztek, két éve azonban - hasonlóan a mieinkhez - ugyanúgy az azeri-grúz Eb csoportkörében búcsúztak. A mostani látogatást majd közvetlenül az Európa-bajnokság rajta előtt viszonozza Budapesten a belga csapat, gyakorlatilag az lesz majd az Eb-meccsek főpróbája a mieink számára.
 
A női válogatott EL-menetrendje:
05.25 15:00 Magyarország - Franciaország; Nyíregyháza (Tv: Duna World)
05.29 19:00 Horvátország - Magyarország; Varasd
06.01 18:00 Franciaország - Magyarország; Harnes
06.08 15:00 Magyarország - Horvátország; Kaposvár (Tv: Duna World)
06.12 17:55 Ausztria - Magyarország; Graz
06.15 15:00 Magyarország - Ausztria; Budapest, Közszolgálati Egyetem (Tv: Duna World)

(forrás: hunvolley.hu)

Címkék: Miklai Zsanett, Európa Liga, válogatott, sport