A Kaposvári Röplabda Akadémia U17-es erőfelmérőjén két helyi együttes mellett a fővárosi MAFC-Tesla lépett pályára. A tornát többszöri időpont-módosítás után, de még jókor sikerült megrendezni, ugyanis mindegyik csapatra várnak még feladatok a szezon utolsó részében.

A MAFC-Tesla U17-es leány együttese a másodosztályban versenyezte végig az Országos Ifjúsági Bajnokság küzdelmeit, és szinte mindegyik meccsét megnyerte. A fővárosban tanuló szerb fiatalokból álló iskolai csapat a napokban Belgrádban szerepelt egy rangos nemzetközi tornán, és húsz induló közül a 16. helyet szerezte meg.

Ezt követte a kaposvári fellépés: a lányok szombat este értek haza Szerbiából, vasárnap reggel pedig már útra is keltek Kaposvárra, ahol újabb két összecsapás várt rájuk. Hamar kiderült, hogy a lendület, a lelkesedés és a küzdeni akarás meghozhatja a várt eredményeket: a fővárosiak előbb a házigazda Kaposvári Röplabda Akadémia U7-es első csapatát győzték le 3:0-ra, majd a tehetséges középiskolásokból összeállított sportakadémiai gárdát is felülmúlták 2:1 arányban.

Érdekesség, hogy a MAFC-os lányok edzője az a Lutter Eszter, aki ötszörös magyar bajnok strandröplabdázó, és játékosként éppen a kaposváriak színeiben üti a labdát... A második hely sorsáról döntő találkozót végül Kovács Balázs tanítványai nyerték meg 2-1-re Duduka Ingrid lányai ellen.

Az eredmények:
MAFC-Tesla - RÖAK Kaposvár U17 3:0 (15, 16, 14)
MAFC-Tesla - RÖAK Sportakadémia 2:1 (-25, 19, 17)
RÖAK Kaposvár U17 - RÖAK Sportakadémia 2:1 (12, 19, -23)

A végeredmény: 1. MAFC-Tesla, 2. RÖAK Kaposvár U17, 3. RÖAK Sportakadémia.

Címkék: leány, RÖAK, felkészülés, sport