Néhány nappal ezelőtt Kecskeméten rendezték meg az idei Gyermek-, Ifjúsági- és Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokságot, ahol a kaposvári csapat ilyen remekül szerepelt.

Magyar bajnokok lettek: Varga Krisztina, Lengyeltóti Bence, Stadler Bence, Stadler Csenge, Juhász Anna, Türgyei Dorka, Kovencz Odett, Pete Fanni.

A bajnokságon díjazták a legeredményesebb sportolókat (az egyéni pontversenyt figyelembe véve) a felnőtt női korosztályban Varga Krisztina érte el a legtöbb pontot. A csapatrangsort tekintve egyesületünk 1400 ponttal az előkelő második helyen zárt a Debreceni Búvárklub mögött, a Mátrai Erőmű Búvárklubbot megelőzve.

A verseny végén kihirdetésre került a junior és felnőtt világversenyre utazó válogatott keret. A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján sportegyesületből a felnőtt válogatottba került: Varga Krisztina, Hamlin Matthew, Stadler Bence és az újonc Lengyeltóti Bence, míg a junior keretbe indulási jogot szerzett Stadler Csenge, Király Eszter és Hamlin Dorothy. Dorothy korábbi junior világbajnokunk érettségi felkészülés miatt visszalépett, így nem indul az idei világversenyen.

2019 nyarán két világversenyre készül a magyar válogatott. A junior csapat július 28-tól az egyiptomi Sharm El Sheik városában fog bizonyítani a 16. alkalommal megrendezésre kerülő junior világbajnokságon, míg a felnőtt válogatott csapat Görögországba (Ioannina) utazik június 25-én, hogy az Európa-bajnokságon mérettessék meg magukat.

Címkék: uszonyos, búvárúszó, Adorján, Kaposvár, sport