A Somogy Megyei Főügyészség és Kaposvári Járási Ügyészség több dolgozója is részt vesz a Kaposvári Városligetben havi rendszerességgel megrendezett, az egészségmegőrzés mellett jótékony célokat is szolgáló futóversenyen.

A Jótékony Hendikep több szempontból is egy előremutató rendezvény, hiszen a különböző edzettségi állapotú indulóknak nem az ellenfelekkel, hanem elsősorban saját szintidejükkel kell versenyezni, míg a nevezési díját a szervezők évente jótékony célra ajánlják fel, így 2019-ben az összegyűjtött összeg kedvezményezettjei a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesülete, a nehéz élethelyzetben lévő gyermekeket és családjaikat segítő LáriFári Alapítvány, valamint a Piros-Fehér-Zöld Alapítvány.

A versenyben rendszeresen részt vesz több ügyészségi munkatárs, akik között éppúgy megtalálható korábbi felnőtt válogatott női labdarúgó, és ifjúsági magyar bajnok távolugró, ahogy hobbifutók is. Mindnyájuk közös célja azonban, hogy az 5 km-es táv lefutásával egészségük megőrzése mellett jótékony célt is szolgáljanak.

Címkék: hendikep, városliget, jótékonyság, ügyészség, futás, sport