A mérkőzés elején előbb Nagy Richárd, majd Vachtler Csaba tette próbára Halasi Pétert, de mindkét párharcot a kapus nyerte. Többet birtokolta a labdát a Kaposvár, s veszélyesebben is játszott, de a következő nagy lehetőségre az első játékrészt hajrájáig kellett várni, amikor is Nagy Krisztián készítette le a labdát Nagy Richárdnak, aki pont Halasi kapus kezébe lőtt. A másik oldalon szórványos kontrák és egy távoli Varga Szabolcs kísérlet jellemezte a váci támadójátékot.

A második félidőben fokozta a nyomást Waltner-legénység, s Rajczi Péter beadása után kis híján a vezetést is megszerezte, de a remekül érkező Bíró Dominik milliméterekkel maradt le a labdáról. Ádám Martin fejesénél pedig még ennél is közelebb állt a gólhoz a Rákóczi, de Kákonyi Dánielnek sikerült a gólvonalról mentenie. A hazai kapu nem forgott veszélyben ebben a játékrészben, leszámítva egy tizenhatoson belül elvégzett közvetett váci szabadrúgást, melyet Zsolnai Richárd vágott fölé. A mérkőzést hosszabbításában végül megtört a jég: Godzsajev-Telmán Rabil Ogli labdájára Ádám Martin csapott le, s kilőtte a jobb alsót.

A Kaposvár egy hét leforgása alatt a harmadik győzelmét aratta, zsinórban pedig négyszer nyert. A Vác elleni sikerrel pedig bekopogtatott az NB I. ajtaján, melynek már a küszöbén áll.

Waltner Róbert: Több helyzetet is kidolgoztunk, az első félidőben kétszer álltunk a kapussal szemben, a másodikban a gólvonalról mentettek, de nem tudtuk felrakni az i-re a pontot, csak az utolsó másodpercben. Tíz emberrel kicsit visszaálltunk, de belül azt éreztem, hogy kockáztatnunk kell, s a végén Ádám Martin csodálatos gólt rúgót. A siker igazi csapatmunka volt, nem ment igazán a játék, ez a nagy tétnek is betudható, de végül egy jó, szervezett csapat ellen sikerült nyernünk, úgy, hogy megint nem kaptunk gólt.

Horváth Károly: A Rákóczi nagyon akarta a győzelmet, sokkal hatékonyabban játszott. Mezőnyben egyanrangú ellenfelek voltunk, de a kapura kevés veszélyt jelentettünk. A Rákóczi mindent beleadott és tíz emberrel is győzelemre játszott.

Kaposvári Rákóczi - Vác FC

Uploaded by KaposPont on 2019-04-30.

 Kaposvári Rákóczi FC–Vác FC 1–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.: Szilágyi S. (Kepe, Tőkés).

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Nagy J. – Hegedűs D. (Beliczky, a szünetben) – Nagy R., Szakály A., Nagy K. (Ádám M., 65. p.), Bíró D. – Rajczi (Godzsajev-Telmán, 62. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Vác FC: Halasi – Varjas, Görgényi, Szekszárdi, Búrány (Hegedűs Cs., 88. p.) – Durso (Szabó N., 78. p.), Pintér B. – Varga Sz., Zsolnai R., Kákonyi (Gyürki, 73. p.) – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly.

Gólszerző: Ádám M. (93. p.).

Sárga lap: Rajczi (23. p.), Bíró D. (30. p.), Nagy J. (36. p.), Ur (87. p.), Szakály A. (89. p.), Ádám M. (92. p.), illetve Pintér B. (43. p.), Búrány (61. p.), Varga Sz. (67. p.), Görgényi (76. p.).

Címkék: vác, meccs, rákóczi, sport