Ünnepi pillanattal indult a KVK – Vasas bajnoki. A kaposvári klub vezetősége és közönsége hivatalosan is elbúcsúzott az egyesület világbajnok pólósától, Varga Zsolttól - írja a kapospolo.hu.

Kaposvári Vízilabda Klub

Búcsú egy nagy bajnoktól! Köszönünk mindent, Zsolt!

Maga a mérkőzés sajnos a vendégeknek indult jobban, hiszen Simon Henrik és Miklós Levente góljaival elléptek kettővel a fővárosiak. ifjabb Berta József találatával zárkóztak a hazaiak, majd Varga Zsolt járt közel az egyenlítéshez.

Vindisch Ferenc hozta el a labdát a második negyed elején, amit szinte rögtön kaposvári gól követett. Ifjabb Berta József találatát követően már 2-2 állt az eredményjelzőn, Kovács Olivér lövése után pedig már talpon volt a szépszámú kaposvári publikum. A hangulaton tovább javított ifjabb Berta József harmadik találata, ami után jött is a vendégek időkérése. Bencz Rolf büntetőjével zárkózott a Vasas, de Nikola Giga hamar visszaállította a kétgólos különbséget.

A csapatok végül 5-3-nál cseréltek térfelet, köszönhetően többek között Krémer Balázs védéseinek is. Kihagyott helyzetekkel indult a harmadik negyed, majd Vindisch Ferenc szépen helyezett lövésével szerezte meg a KVK a hatodik találatát. A csapatok a folytatásban sem céloztak sokkal pontosabban, Halek Márton szépségdíjas gólja azonban jelezte, nem dőlt még el semmi sem.

A felek 6-4-ről vágtak neki az utolsó negyednek, amit ezúttal is egy Vindisch Ferenc találat indított. A Vasasból Miklós Levente lőtt gólt emberelőnyből, majd Hegedűs Gábor csökkentette egy gólra a két csapat közötti különbséget. Négy és fél perccel a vége előtt Halek Márton egyenlítette ki az állást, előtte pedig Varga Zsolt szállt ki cserés kiállítással. Vindisch Ferenc újabb hatalmas góljával megint a kaposváriaknál volt az előny, amit küzdelmes négy perc követett.

Újabb találatot viszont már nem láthatott a publikum, így egy igen küzdelmes mérkőzésen 8-7-re nyert a KVK. Ezzel pedig eldőlt, hogy jövőre is ott lesz a csapat a férfi vízilabda élvonalban.

E.ON Férfi Vízilabda OB I Rájátszás

Kaposvári VK - VasasPlaket 8-7 (1-2, 4-1, 1-1, 2-3)

Gólszerzők: Vindisch 3, ifj. Berta 3, Giga, Kovács ill. Miklós 2, Simon 2, Bencz, Halek, Hegedűs.

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7-4

Címkék: ob1, vasas, kaposvári vízilabda klub, sport