Kilenc forduló után a kaposváriak állnak a tabella élén 21 ponttal, a 19 pontos MTK és a 17 pontos Jászberény előtt. Ez azt jelenti, hogy a Diamant a legrosszabb esetben is a hatodik helyen zárja a pontvadászatot, ami az elmúlt 11 év legjobb eredmény lesz.

A lányok azonban nem szeretnének ennyivel megelégedni: ha a záró játéknapon is eredményesen teljesítenek, akkor megőrizhetik a jelenlegi pozíciójukat.

Május elsején az MTK Balatonfüreden lép pályára, a papírforma alapján győzelmi esélyekkel, így a biztos somogyi ötödik helyhez győzni kellene Jászberényben.

- Nagy lehetőség előtt állunk, ugyanis az utolsó meccsen dől el az az ötödik hely sorsa. Az elmúlt hónapokban sok apró és persze nagy lépést tettünk meg, és az is fontos volt, hogy az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünket is megnyerjük. A közönség is láthatta, hogy a hozzáállásunkkal egyáltalán semmilyen gond nem volt, látni lehetett, hogy fejben is nagyon ott van a társaság. Ebben bízom kedden is - nyilatkozta a szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic.

A két csapat márciusi, kaposvári meccsét magabiztosan nyerte a Diamant, a berényiek aztán a folytatásban is többször megbotlottak. Egy szezonzáró mérkőzés azonban más, mint a többi, minden bizonnyal a pillanatnyi forma és a nagyobb akarás dönti majd el a győzelem sorsát.

Címkék: extraliga kvalifikáció, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, jászberény, sport