Ünnepelni jött a kaposvári közönség hétfőn este a városi sportcsarnokba, a Fino ugyanis három mérkőzés után 2-1-re vezetett a bronzpárbajban. A Kecskemét azonban ebben az évadban már többször megtréfálta a somogyiakat, és ezúttal sem feltartott kézzel érkezett az egyik örök rivális otthonába.

Legalábbis az első szettben még úgy tűnt. Az alföldiek sokáig vezettek, a végén aztán a Fino kerekedett felül. A szakaszsiker szárnyakat adott a Demeter-legénységnek, és a rekordbajnok a második játszmában mindössze 13 pontot engedélyezett a KRC-nek. Innen pedig már nem volt megállás: a harmadik játékrészben is a házigazda irányított, és nem kellett sokat várni a végkifejletre sem.

A búcsúzó ifjabb Nagy Péter 17, a jövő nagy reménysége, Horváth Kristóf pedig 19 ponttal járult hozzá a diadalhoz.

A kaposváriak egyébként utoljára 2004-ben szereztek bronzérmet a bajnoskágban, azóta ugyanis rendre eljutottak a döntőig. A publikum ezt a harmadik helyet is felállva ünnepelte.

Férfi röplabda-bajnokság, a 3. helyért, 4. mérkőzés

FINO KAPOSVÁR SE - HÉP-KECSKEMÉTI RC 3:0 (22, 13, 20)

Kaposvár, 500 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász E.

KAPOSVÁR: Horváth K. 19, Kalmár 3, Nagy P. 17, Bozóki 10, Nagy J. 1, Keen 8. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Szabó Bence. Vezetőedző: Demeter György.

KECSKEMÉT: Deliu 2, Krupánszki 11, Szabó M. 3, Pesti 10, Sanchez 4, Gacs 6. Csere: Deák, Kara (liberók), Gönczi 1, Török Sz. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 13:16, 21:19. II. játszma: 8:5, 16:9, 21:10. III. játszma: 8:7, 16:14, 21:18.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc eredménye: 3:1 a Kaposvár javára.

Demeter György: Büszke vagyok a csapatra, hogy ezen az estén ilyen jó játékkal tudtuk megörvendeztetni a közönséget. Külön öröm, hogy saját otthonunkban zártuk le a párharcot.

Dávid Zoltán: Hiányzott belőlünk a hit. Hamar feladtuk, nem küzdöttünk úgy, ahogy én azt szerettem volna. Ennél többre számítottam. Gratulálok a Kaposvárnak és a saját csapatomnak is ehhez a szezonhoz.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítettük!

Fino Kaposvár - Kecskeméti RC

Uploaded by KaposPont on 2019-04-28.

Címkék: bronzérem, kecskemét, fino kaposvár, röplabda, sport