Alig egy héten belül három mérkőzést is vív a bajnokság végén a somogyi alakulat, amely ezeket a találkozókat arra használja, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok minél több időt tölthessenek a pályán. Ez alól a kaposváriak vasárnap délutáni fővárosi összecsapása sem volt kivétel. A mérkőzésen természetesen nem szerepelhetett a hetek óta sérüléssel bajnlódó Marko Spica, aki pénteken délután a csapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy befejezi profi sportolói pályafutását. A szerb-magyar kettős állampolgárságú center nyilván nem így tervezte, ám a porckorong-sérvét műteni kellett volna, s ez sem biztosította volna azt, hogy száz százalékos állapotban térhet vissza a pályára.Rajta kívül is többen is hiányoztak a kaposváriak pályára lépő csapatából. Markovics Luka már túl van a műtéten és otthonában tölti rehabilitációját. A vendégek nélkülözték a sérült amerikai Reggie Johnsont is. A fővárosiak teljesen eltérő motivációval érkeztek a találkozóra. Ők a Szegeddel szembeni kiesési párharcra készülve szeretnék minél jobban élesíteni a formát. Ennek megfelelően álltak a találkozóhoz.

Krnjajski Borisz találatával indult az összecsapás, melyen az első perrcekben fej-fej mellett haladt a két alakulat. Ubilla triplájával sikerült átvenni a vezetést 8–9-nél. Az első negyedben Halász remekül szolgálta ki társait, akik öt gólpassza nyomán rendre eredményesek voltak. Ubilla hiba nélkül dobott, a csereként érkező Hock második triplája után pedig már 14–22 állt az eredményjelzőn. A negyedet Bergstedt büntetői zárták.

A folytatásban Baki hármasával indult a játék, ráadásul Halász is eredményes volt szerzett labdája nyomán. A fővárosiak Begstedtnek köszönhetően zárkóztak fel és Rikalo triplájával 33–42-nél tíz ponton belülre kerültek. Végül két ponttal nyerték a negyedet, de így is 37–44-el vonulhattak pihenőre a csapatok.

A nagyszünet után Krnjajski duplájával folytatta a felzárkózást a budapesti alakulat, amely a 22. percben ugyancsak az irányító hármasával vette át a vezetést 48–46-nál. Ekkor már szellősebben védekeztek a kaposváriak, de jókor jött Bogdán két büntetője, velemint Halász újabb hármasa.

A negyedik negyed elején elléptek a hazaiak és tíz pont fölé hízlalták a különbséget. A vendégek azonban nem adták fel és Ubilla, valamint Hendlein találataival 79–71-ig zárkóztak fel. Innen azonban a fővárosiak akarata érvényesült, akik megnyerték a találkozót.

A kaposváriak április 30-án, kedden 18 órakor az Alba Fehérvárt fogadják hazai pályán.

SERCO-TF-Budapest–Kaposvári KK 92–80 (16–25, 21–19, 24–15, 31–21)

Budapest, Ludovika Aréna, 200 néző, vezette: Cziffra Cs., Balog Gy., Rácz Zs.

SERCO-TF-Budapest: Krnjajski (10/3), Beák (-), Buzás (-), McLane (21/3), Bergstedt (31). Csere: Clark (19/12), Rikalo (9/9), Szobi (-), Filipovics S. (2). Vezetőedző: Ales Pipan. Edző: Nagy Bálint.

Kaposvári KK: Halász (10/6), Ubilla (12/3), Baki (9/3), Pustahvar (8), Hendlein (20/3). Csere: Harazin (4), Hock (10/6), Bogdán (7/3). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–4, 8. perc: 12–19, 12. perc: 18–30, 17. perc: 29–40, 23. perc: 48–46, 27. perc: 55–54, 33. perc: 74–63, 37. perc: 86–76. Jók: Bergstedt, McClane, Rikalo, Clark, illetve Hendlein, Hock.

Címkék: vereség, kaposvár, sport