Komoly tétje már nem volt a KSI – Kaposvár vízilabda bajnokinak, hiszen mindkét csapat elfoglalta már végső helyezését a tabellán az utolsó forduló előtt. A presztízs miatt viszont mindenképpen győzelemmel szeretett volna hazatérni a Berta-legénység.

Ifjabb Berta József büntetőjével szerzett vezetést a KVK, majd szintén ötméteresből egalizáltak a hazaiak. Ezután a kaposváriak percei jöttek, azonban kétgólos vezetésük ellenére még az első negyedben egyenlített a KSI.

A második felvonás elején először vezettek a mérkőzésen a hazaiak, Nikola Giga és Juhász-Szelei Norbert találatai után viszont ismét a kaposváriaknál volt az előny. Tíz másodperccel a nagyszünet előtt Horváth Ákos volt eredményes, így 5-5-ről folytatták a csapatok.

A második félidőt Schmölcz gólja vezette fel, majd folytatódott az addig megszokott látott adok-kapok. A játékrész derekán már kettővel is vezettek a hazaiak, ezúttal viszont a KVK rázta meg magát és Kovács Olivér akciógólja után ismét döntetlenre álltak a felek.

Dobos Dávid lőtt a KSI hálójába a negyedik negyed elején, majd Juhász-Szelei Norbert növelte kettőre a vendégelőnyt. A KSI azonban ezután sem adta fel. Előbb egyenlítettek, majd Schmölcz újabb góljával már náluk volt a vezetés. Két perccel a vége előtt ifjabb Berta egyenlített, majd nem sokkal később ismét ő volt eredményes, így már a KVK vezetett. A mérkőzés utolsó gólját végül Juhász-Szelei Norbert szerezte, így egy igen küzdelmes mérkőzésen 14-12-re nyertek a kaposváriak.

Ifjabb Berta József végül 6, Juhász-Szelei Norbert pedig 4 gólllal zárt.

Címkék: ksi, vízilabda, kvk, sport