Sajnos elmondható, hogy nem ért senkit meglepetésként a döntés, hisz Marko Spica tavaly óta küszködött porckorong sérvvel, ugyanakkor mindenki bízott abban, hogy nem fajul idáig a helyzet és még láthatjuk őt néhány évig a palánkok alatt - írja a klub honlapja.

Marko idén utoljára a Pécs ellen ragadott labdát, a márciusi mérkőzésen hét percnyi játék után egy rossz mozdulat kishíján azonnal a műtőasztalra juttatta. Hosszú napokon át iszonyatos kínokat élt át, de korábbi pozitív tapasztalatai miatt hitt, reménykedett abban, hogy terápiával kezelhető lesz helyzete.

A csapat egészségügyi stábja, Dr. Néber Árpád, Horváth Tamás és Fekete Judit gondoskodott arról, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljön, jó kezekben legyen és mielőbb talpra álljon. Jó fizikumának, sportolói múltjának köszönhetően a hétköznapi feladatok ellátása már nem okoz gondot Markonak, de bizonyos mozdulatok, mozgásformák továbbra is fájdalmat okoznak, nehezen mennek neki. Kikérte egy belgrádi orvosi stáb véleményét is a helyzetről, és tekintettel arra, hogy ott sem tudtak több jóval kecsegtetni, mint a hazai orvosok, végül úgy határozott, nem fekszik kés alá, inkább idő előtt leteszi a labdát.

"Szerettem volna még 2-3 évig kosárlabdázni, ez az életem és nyilván nem könnyű feladni mindezt. Nyilván eddig is foglalkoztatott, hogy a kosaras karrierem után hogyan tovább, de azt hittem, hogy lesz még egy kis időm a váltásra, az átmenetre. A szakvélemény szerint ha megműtenének, valószínűleg akkor sem tudnám már a 100%-os formámat visszanyerni, de garancia még a 80%-ra sincs. Terápiával, gyógytornával van esélyem elkerülni a műtétet és a mindennapokhoz szükséges egészségi szintet elérni, ebben a helyzetben pedig muszáj a jövőmre gondolnom. Azért is nehéz mindez, mert rengeteget köszönhetek Kaposvárnak, az itteni csapatnak és embereknek, és szerettem volna ezt a pályán meghálálni. Keserűséggel tölt el, hogy úgy érzem, cserben hagytam a csapatot, a szurkolókat, hisz ha nem sérülök meg, sokkal jobb eredményt érhettünk volna el. Nagyon hálás vagyok minden itt eltöltött szezonért, minden támogatásért, segítségért, és szép emlékért, amit a kaposváriaknak köszönhetek!" - nyilatkozta Marco Spica.

Címkék: visszavonul, Spica, center, KKK, sport, Kaposvár