Az emlékezetes szezon utolsó hazai mérkőzésére készült az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, az ellenfél pedig az az SZBBRA volt, mely eddig mindössze egyetlen mérkőzést tudott nyerni az Extraliga-kvalifikációban.

A találkozó előtt Miklai Zsanett egy dedikált csapatképet adott Dér Tamás alpolgármesternek, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatójának megköszönve ezzel a város, illetve a Városi Sportcsarnok dolgozóinak a támogatást és segítséget

Semmit sem bíztak a véletlenre a hazaiak, akik már a mérkőzés elején állva hagyták balatonfüredi ellenfelüket. Alig telt el pár perc máris időt kellett kérnie a vendégek edzőjének, de hiába, ezzel sem tudta megtörni a remekül szerváló Diamant lendületét. Folyamatosan nőtt a két egylet közötti különbség, így simán hozta az elő szettet a Kaposvár. A második és a harmadik szakaszban sem változott a játék képe, az SZBBRA nem volt egy súlycsoportban a Diamanttal, mely magabiztosan, alig 50 perc alatt gyűjtötte be az újabb győzelmét.

A szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic mindenkinek játéklehetőséget biztosított a mérkőzésen. Az összes találkozóra nevezett röplabdázó pályára léphetett tehát az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem utolsó hazai meccsén.

Ha a kaposvári hölgyek az utolsó fordulóban legyőzik idegenben a Jászberényt, akkor megnyerik ezt a sorozatot, és az ötödik helyen zárják a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy kiléphetnek a nemzetközi porondra.

A mérkőzés végén köszöntötték Kelemen Leilát, a RÖAK Kaposvár Piros U15 csapatkapitányát, aki szombaton ünnepli 14. születésnapját, és ugyanezen a napon fontos összecsapás vár Ikrényben az utánpótlásegyüttesre.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–SZBBRA 3–0 (12, 13, 16)

Kaposvár, 300 néző. V.: Bátkai-Katona, Vigh A.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Szűcs K. 10, Leidgeb 4, Cesljár 7, Iricanin 7, Vacsi 10, Miklai 12. Csere: Héri, Kanizsai (liberók), Kalmár 1, Horváth A., Császár 4), Hegyi B, Szivós 2. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

SZBBRA: Jezerniczky 7, Szalay 1, Vasvári Zs. 3, Zen 3, Skoric M. 11,) Skoric N. 2. Csere: Fáth, Sebestyén (liberók), Sours, Kóra. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Címkék: extraliga kvalifikáció, balatonfüred, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, sport