Kedden elkezdődik a férfi röplabda-bajnokság bronzpárbaja a kupagyőztes Kecskemét és a rekordbajnok Fino Kaposvár együttesei között. A csata az egyik fél harmadik sikeréig tart, és a Demeter-legénység a Magyar Kupa negyedik helye után a bajnokságban már szeretne éremmel zárni.

A két csapat jó néhány emlékezetes mérkőzést játszott egymással ebben az évadban. Már az alapszakaszban izgalmasan alakultak a csaták (az alföldiek otthonában a Fino nyert, a somogyi megyeszékhelyen pedig a KRC), az Extraliga alapszakaszában aztán mindkét fél hozta a hazai meccsét. A Magyar Kupa elődöntőjét a Kecskemét vette sikerrel, és meg sem állt az első helyig. Azóta sem unatkoztak a fiúk: a Dávid Zoltán vezette KRC a bajnoki elődöntőben a Pénzügyőrrel szemben maradt alul, a Fino pedig a címvédő Vegyész RC Kazincbarcika ellen ugyan mindent megpróbált, de végül fejet kellett hajtania a borsodiak előtt. 

A kaposváriak egyébként utoljára 2004-ben szereztek bronzérmet a bajnokságban – azóta ugyanis rendre eljutottak a fináléig, és 11 alkalommal meg is nyerték azt.  Összességében pedig – ki ne tudná – már 18 elsőségnél járnak. A harmadik hely ezen kívül még 2002-ben, illetve 1996-ban került Somogyba, vagyis az idei lenne a klub negyedik harmadik helyezése a honi élvonalban.

A bronzcsata programja

Április 23., kedd 18.00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE
Április 25., csütörtök 18.00 Fino Kaposvár SE – Kecskeméti RC
Április 27., szombat 18.00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE
Április 29., hétfő 18.00 Fino Kaposvár SE – Kecskeméti RC (ha szükséges)
Május 1. szerda 18.00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE (ha szükséges)

Címkék: kecskemét, bronz, fino kaposvár, sport