Tét nélküli mérkőzésen találkozott egymással az Alba Fehérvár és a Kaposvári KK - írja a bb1.hu. Az előző fordulóban eldőlt, hogy a fehérváriak után a somogyiaknak sincs félnivalója, hiszen matematikailag is bebiztosították bennmaradásukat az első osztályban. A két vezetőedző arra készült, hogy sok lehetőséget biztosítanak a fiataljaiknak ezen a meccsen.

Pustahvar kosaraival indult a mérkőzés, 2-5 után Freeman és Peterson kosaraival fordított az Alba. Már 11-5-re is megléptek a hazaiak, amikor a kezdőben helyet kapó Hock vágott egy triplát. Sőt, a hetedik percben Halász távolija után a somogyiak vezettek. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végére négypontos előnyt szerzett a Kaposvár (17-21).

A folytatásban is szerepet kaptak a fiatalok mind a két oldalon. Az Alba fokozatosan utolérte a vendégeket Zeno aktivitásának köszönhetően. Meglépniük nagyon nem sikerült, mert mindig érkezett a válasz vendég oldalról. A játékrészt simán nyerték a fehérváriak, öt pont volt a differencia a félidőben (37-32).

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott. A játékosok forgatása közben nem alakult ki nagyobb hazai előny. Folyamatosan pár pontos Alba-vezetést mutatott az eredményjelző, nem szakadt le a Kaposvár. Cabezas hármasa után Baki középtávolról talált be a végén, így hat ponttal vezetett az Alba (54-48).

Az utolsó játékrészben sem történt változás. Noha egyszer feljött még három pontra a Kaposvár, de ezen kívül nem volt reális esélye annak, hogy egyenlítsen. Az Alba magabiztosan húzta be a meccset, és az alapszakasz után a középszakaszban is legyőzte a Kaposvárt (79-68).

Alsóházi középszakasz, 3. forduló

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 79-68 (17-21, 20-11, 17-16, 25-20

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

V.: Papp P., Goda L., Lengyel Á. (Balogh L.)

Alba: Takács M. 6, Zeno 4, Keller I. 11/3, Freeman 12/6, Peterson 17. Csere: Lukács 7/3, Cabezas 6/6, Takács M. -, Peringer 5, Tóth P. 10, Seyi 1.

Kaposvár: Halász 13/3, Bogdán 12/6, Baki 5/3, Pustahvar 21/3, Hock 7/3. Csere: Kocsis 6, Puska 4.

Címkék: alba fehérvár, kaposvári kk, kosárlabda, sport