A sereghajtó budapestiek ellen folytatta szereplését az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK. Fekete Ádám vezetőedző Marko Spica és Markovics Luka nélkül volt kénytelen harcba küldeni csapatát. A sérültekhez feliratkozott Harazin Tamás is, akinek a nyaka fájdult meg annyira, hogy nem tudta vállalni a játékot.

A hazaik emiatt igen szűk kerettel vágtak neki a mérkőzésnek, melyen a vendégek szereztek 5–0-ás vezetést. Hendlein kosarával indult a hazai pontgyártás, ám 2–11-nél már Fekete Ádámnak kellett időt kérni. Nem tört meg a remekül dobó fővárosiak lendülete, akik tíz pont fölé növelték a különbséget. Pustahvar kosarai kellettek ahhoz, hogy ne szakadjon le túlságosan a Kaposvár. Ezzel együtt a negyed végére öt egységnyi maradt a vendégelőnyből.

Ezt toldotta meg a remeklő Clark és Beák is egy-egy újabb triplával. A hazaiaknál a javuló védekezés mellett Johnson, Halász és Ubilla tett azért, hogy 35–33-nál már Pipan edző kérjen időt a 15. percben. Hendlein zsákolása és remek szerelése is a legjobbkor jött, így a vendégek mestere hamar újabb időt kért. A hazaiaknál jól szállt be Halász, Bogdán és Hock is próbáltak minél hasznosabban kosárlabdázni. Hendlein zsákolása közben Rikalo követett el sportszerűtlen hibát, a sértett pedig a büntetőt is értékesítette.A félidőt Bogdán szép hármasa és Hendlein nagy blokkja zárta.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, a somogyiak tartották vezetésüket, Clark pedig gondoskodott arról, hogy azért lőtávolban maradjon a TF. Egy-egy Hendlein és Ubilla tripla után Clark pontjaival zárkóztak a vendégek, így teljesen nyílt maradt a meccs a záró szakaszra.

A negyedik negyed Bogdán triplájával kezdődött, de azonnal jött McLane válasza. A hazaiaknál Bogdán nagyon bizonyítani akart és sikerültek is a megoldásai. A budapestieknél McLane aktivizálta Krnjajski pedig 77–77-nél egyenlített. Bergstedt duplájával már a vendégek tartottak előrébb. Ubilla fordított, Halász pedig kétszer is remekül védekezett. A végjátékban Pustahvar és Hendlein szerzett fontos pontokat, így biztossá vált a győzelem.

Fekete Ádám: – Jól küzdött a TF, nem játszottak rosszul. Más-más motivációval érkezett a két csapat erre a mérkőzésre. Nem a legjobbunkat hoztuk, de az önbizalom és a stabilitás megvolt a csapatunkban. Jól szállt be a játékba Bogdán Benedek is, és igen célunk az, hogy szeretnénk több lehetőséget biztosítani a fiataloknak. Ugyanakkor ne feledjük, hogy ez kulcsmeccs volt számunkra a bennmaradáshoz. Ez a csapat így is komoly játékerőt képvisel. Köszönjük a szurkolóink támogatását!

Ales Pipan: – Gratulálok az edzőkollégámnak a győzelemhez! Volt sanszunk a mérkőzésen a győzelemre is, ám a találkozó végén a koncentráció hiányát láttam játékosaimon. Ez okozta vereségünket. Tudjuk, hogy a lényeges összecsapások csak ezután következnek számunkra.

Bogdán Benedek: – Gratulálok a TF-nek jó meccset játszottunk. Az elején kicsit nehezen indultunk és több, mint tízzel is vezetettek a vendégek. Aztán összeszedtük magunkat és sikerült behúzni ezt a fontos győzelmet. Az utolsó három percben jó döntéseket hoztunk.

Krnjajski Boris: – Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! Sikerült jól kezdeni a mérkőzést mind támadásban, mind védekezésben. Utána érthetetlenül szétestünk és feljött az ellenfél, fordított a végén pedig már nem volt esélyünk.

Kaposvári KK–SERCO-TF-Budapest 86–81 (18–23, 30–19, 16–18, 22–21)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 700 néző, vezette: Török R., Boros T., Kovács N.

Kaposvári KK: Ubilla (25/15), Johnson (16/3), Baki (-), Pustahvar (11/3), Hendlein (21/3). Csere: Halász (3), Hock (-), Bogdán (10/6). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

SERCO-TF-Budapest: Rikalo (6/6), Clark (25/9), Buzás (6/6), McLane (15/9), Bergstedt (12). Csere: Krnjajski (9/3), Beák (3/3), Szobi (2), Filipovics S. (3). Vezetőedző: Ales Pipan. Edző: Nagy Bálint.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–11, 7. perc: 12–21, 12. perc: 24–29, 17. perc: 40–35, 23. perc: 54–46, 27. perc: 60–53, 32. perc: 67–63, 37. perc: 77–79.

Kipontozódott: (Szobi, a 34. percben). Jók: Ubilla, Hendlein, Bogdán, illetve Clark, McLane, Bergstedt.

Címkék: kaposvári kk, kosárlabda, sport