Kettős röplabda rangadót rendeztek vasárnap délután a somogyi megyeszékhelyen, és miután az Extraliga ötödik helyéért csatázó 1. MCM-Diamant hölgykoszorúja 3:0 arányban verte az MTK-t, a Fino legénységére várt a feladat, hogy a bajnoki elődöntőben újra egyenlítsen a címvédő Kazincbarcika ellen.

A találkozó első részében úgy tűnt, hogy a hétfői meccsel ellentétben, a Vegyész játékosai ezúttal szeretnének biztosra menni, és végig vezetve be is húzták az első játszmát. A térfélcsere után a kaposváriak is játékba melegedtek, egyre több volt a tapsot érdemlő megmozdulás, és összejött az egyenlítés. Bögöly Gábor új színt hozott a játékba, Nagy Péter pedig kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult. A 25:17-es eredményt Kalmár Ákos ász-szervája alakította ki.

A Vegyész a harmadik játékrész közepén tért magához, és már nem hibázta el a végjátékot sem. A somogyiak mínusz négyről zárkóztak fel 20:22-re, majd 22:24-re, Szabó Dávid azonban begyűjtötte a 25. vendégpontot. A hazaiak a negyedik szettben is nagyot küzdöttek, de a legfontosabb pillanatokban nem remegtek meg a borsodi kezek. A Fino sorsát két pontos borsodi blokk pecsételte meg a 96 perces mérkőzés végén.

A címvédő ezzel bejutott a fináléba, és a Pénzügyőrrel küzdhet majd az aranyért. Érdekesség, hogy a Kaposvár 2004-ben maradt le utoljára a döntőről – tehát páratlan sorozatot szakított meg a Vegyész.

Férfi röplabda Extraliga, elődöntő, 4. mérkőzés

Fino Kaposvár - Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-18, 16, -23, -21)

Kaposvár, 600 néző. V.: Halász T., Szabó P.

Kaposvár: Keen 4, Bozóki 9, Nagy J. 10, Nagy P. 22, Horváth K. 2, Kalmár 2. Csere: Pápai, Kiss M. (liberó), Bögöly 7. Vezetőedző: Demeter György.

Kazincbarcika: Páez 2, Németh Sz. 8, Juhász P. 12, Szabó D. 15, Milev 14, Macko 10. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 4, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 9:16, 13:21. II. játszma: 6:8, 16:14, 21:15. III. játszma: 5:8, 13:16, 16:21. IV. játszma: 7:8, 14:16, 19:21.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a VRCK javára.

Demeter György: Feszülten, idegesen kezdtünk, de visszajöttünk a mérkőzésbe, és végig ott voltunk ellenfelünk mögött. Ragyogó blokkokkal nyertek a kazincbarcikaiak.

Marek Kardos: Egy állásban beragadtunk a második játszmában, amelyet a Kaposvár kihasznált. A folytatásban viszont türelmesek voltunk, főleg blokkban és védekezésben hoztunk extrákat. Gratulálok a fiúknak, mert küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgáztak.

Címkék: kazincbarcika, nb1, fino kaposvár, röplabda, sport