Újabb rangadót nyert az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda Extraliga-kvalifikációban, a somogyiak a nyolcadik forduló előtt éllovas MTK Budapest csapatát látták vendégül, és végig remek teljesítményt nyújtva győztek 3:0 arányban. Az elmúlt hetekben menetelő fővárosiak 14, 14, majd 7(!) pontig jutottak az 59 perces összecsapáson. Miklai Zsanett 19, Nevena Iricanin 16 pontot szerzett. Sasa Nedeljkovic tanítványai két fordulóval a zárás előtt a tabella élére álltak.

A kezdés előtt Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Orosz Ferenc, az MRSZ elnökségi tagja, a dél-dunántúli régió vezetője köszöntötte Nagy Zoltánt, a Nagybajomi Diák Röplabda Club elnökét. A neves szakember évtizedeken át nevelte a tehetségeket Somogyban, és a jelenlegi felnőtt csapat tagjai közül Miklai Zsanettnek és Horváth Alexandrának is nevelőedzője volt.

Az MTK pénteken 3-1-re verte a Jászberényt, vasárnap délután azonban igen keveset mutatott meg a valós tudásából. A nagy kedvvel játszó házigazda ugyanis a találkozó elején kézbe vette az irányítást, és nem engedte kibontakozni ellenfelét. Hatalmas volt a különbség már az első játszmában a két együttes között: a Diamant ütőerőben, gyorsaságban, pontosságban és nyitásfogadásban is felülmúlta ellenfelét. Nevena Iricanin és társai tetszés szerint szerezték pontjaikat, a vendégek szakvezetője hiába kérte ki mindkét idejét és cserélt négyet, nem tudta megtörni a Diamant lendületét (25:14, 1-0).

A második szett elején is nyomasztó volt a házigazda fölénye, a vendégek lényegében csak akkor tudtak pontot szerezni, ha ellenfelük hibázott. A folytatásra ugyan felpörögtek a budapestiek és faragtak hátrányukon, de Sasa Nedeljkovic időkérése után már csak egy csapat volt a pályán, a kaposvári (25:14, 2-0).

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe: az történt a pályán, amit a Diamant akart. Miklaiék a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, és a vártnál sokan könnyeben nyerték meg a találkozót. A hajrában a csereként beállt Kalmár Viktória egy tapsot érdemlő húzással lepte meg az MTK-t, ezzel jutott meccslabdához a Diamant, és a végkifejletre sem kellett túl sokat várni. A vendégek mindössze 7 pontig jutottak ebben a szettben (25:7, 3-0).

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–MTK Budapest 3–0 (14, 14, 7)

Kaposvár, 350 néző. V.: Szakra J., Adler.

Kaposvár: Vacsi 7, Cesljár 6, Iricanin 16, Leidgeb 6, Miklai 19, Szűcs K. 8. Csere: Héri (liberó), Császár 1, Kalmár 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

MTK Budapest: Kiss G. 4, Kis R. 2, Vezsenyei 2, Takács D. 7, Borsos 2, Kotormán 1. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Lesi 1, Godó 2, Kökény 1, Szerényi. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:8, 21:10. II. játszma: 8:3, 16:10, 21:11. III. játszma: 8:3, 16:4, 21:5.

Címkék: mtk, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, röplabda, sport