A kaposváriak ott folytatták, ahol hétfőn este abbahagyták: az első játszmában repülőrajtot vettek, és már hét ponttal is vezettek. A hazaiak csak nehezen lendültek játékba, és végül 20 pontig jutottak. A térfélcsere után jobban kezdett a Kazincbarcika, és Szabó Dávid, illetve Blázsovics pontjaival, négy egységgel sikerült ellépnie. A játszma második felében a válogatott center, Juhász Péter remek blokkokat hozott, majd ászt is nyitott a végén, csapata pedig egyenlített.

A térfélcserét követően újra nagy csata bontakozott ki a pályán. A somogyiak becsülettel küzdöttek, és mindent megtettek azért, hogy meglepjék az esélyesebbnek tartott borsodiakat. A szett sorsa csak a ráadásban dőlt el, 28:26 arányban a VRCK javára. A folytatásban is komoly volt a küzdelem, lényegében fej fej mellett haladt a két csapat. A szett derekán előnybe került a Fino, de az ellenfél hamar egyenlíteni tudott, a végén pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A borsodiak 25:23 arányban kerekedtek felül.

A párharc állása 2-1, vagyis a Kazincbarcikának még egy, a Kaposvárnak pedig két mérkőzést kell nyernie a döntőbe kerüléshez. Folytatás vasárnap 18:30-tól a somogyi megyeszékhelyen.

Marek Kardos: "Mentálisan nem kezdtünk jól, de aztán felálltunk, küzdöttünk, és ha csak az utolsó pillanatban is billent felénk a mérleg nyelve, csak sikerült átlendülnünk. Sok nyitást rontottunk."

Demeter György: "Gratulálok a Kazincbarcikának, de le a kalappal az enyéim előtt is, remekül küzdöttek az elejétől a végéig. Egy játékelemben sokkal jobbak volt ma ellenfelünk, a negatív fogadások utáni támadásokban. Vasárnap ismét megpróbálunk egyenlíteni."

Férfi Extraliga-elődöntő, 3. mérkőzés
Vegyész RC Kazincbarcika - Fino Kaposvár 3:1 (–20, 19, 26, 23)

Kazincbarcika, 400 néző. V: Horváth M., Árpás.

VEGYÉSZ: Németh Sz. 10, Macko 7, Szabó D. 23, Milev, Juhász 8, Páez 2. Csere: Vitko, Gebhardt Á. (liberók), Blázsovics 17, Toronyai, Gebhardt N. Vezetőedző: Marek Kardos.

FINO: Horváth K. 12, Kalmár 6, Nagy P. 20, Bozóki 13, Nagy J. 9, Keen 1. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók). Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 5:8, 9:16, 16:21. II. játszma: 8:6, 16:9, 21:14. III. játszma: 6:8, 16:12, 21:17. IV. játszma: 5:8, 16:15, 19:21.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának állása: 2-1 a Vegyész javára.

Címkék: Vegyész, Kazincbarcika, Fino, elődöntő, Kaposvár, sport