A közös zselici szezonnyitó túramára már egy biztos ponttá vált a helyi kerékpáros közösség számára. Az idei évben csaknem százhúsz kerékpáros jött el a zselicvölgyi túrára, a mintegy 40 kilométeres közös kerékpározás félidejében egy zselici pincepörköltet fogyaszthatott el a társaság a szabadidőfarmon.

„A szezonnyitó célja minden évben azonos: a közös, jó hangulatú kerékpározás mellett felhívjuk a figyelmet a sportolás fontosságára, valamint a biztonságos közlekedésre. Azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt években örvendes módon nőtt a kerékpározók száma” - mondta el Muzsi Zsolt, a Zsota Kerékpáros Egyesület vezetője.

null

null

Muzsi Zsolt az idei szezonról elmondta: április elejétől októberig minden hétvégén túráznak majd belföldön, és több külföldi úti cél is szerepel a kínálatban. Májusban a Passau-Bécs, júniusban a toszkán kirándulás, júliusban Dél-Csehország, augusztusban pedig a Maribortól Zágrábig tartó kerékpártúrák lesznek a slágerprogramok.

„Az idei esztendő újdonság a Pozsony környéki egynapos várak, kastélyok kerékpártúránk. Klasszikusan ősszel kerüljük körbe két nap alatt a Balatont, de aki a kihívást szereti, várjuk május 17-én az egynapos Balaton körünkön”, tette hozzá Muzsi Zsolt.

Címkék: Kerékpár, Zsota, Zselicvölgy, túra, sport