A 22 éves Floch Bernadett felnőtt, profi kategóriában nyert világbajnoki címet március 30-án az úgynevezett Pole Theatre versenyrendszerben, ez a legmagasabb kategória, amit a sportágban el lehet érni. A hétvégi versenyre már kétszeres junior világ és Európa bajnokként érkezett - írják oldalukon a magyar vízimentők. 

null

null

Bernadett szinkronúszóként kezdte, de már óvodás korában rúdtáncos szeretett volna lenni. Rúdtáncban többféle versenyrendszer létezik, de a legrangosabb az, amelyen Bernadett a hétvégén győzelmet aratott. A feladat nem csupán egy gyakorlat bemutatása volt, színházat kellett varázsolni háttérrel, kellékekkel, szereplőkkel.

Az előadás egy történetet mesélt el, és mivel Bernadett a Comedy kategóriában indult, meg kellett nevettetnie a közönséget. Az ő története arról szólt, hogyan lett szinkronúszóból rúdtáncos. Felelevenítette azt az időszakot, amikor kezdőként annyira izmos lett, hogy többé nem fért bele a ruháiba. Mint elmondta: egy rúdtáncosnak gyakran kell cserélnie a ruhatárát.

Fotó: VMSZ
Fotó: VMSZ

Floch Bernadett 2015 óta vízimentő. Akkor még végig dolgozta a nyarat, ma már kevesebbet tud vállalni, de azt mondja, egy-egy napra beáll, mert számára ez a pihenés. Nagyon szereti a vízimentő munkát, a szolgálat és a Balaton pedig lehetőséget ad neki arra, hogy kicsit kiszakadjon a hétköznapokból. Ahogy fogalmazott: vízimentőként jobban kell figyelni, de a teste pihenhet, legalábbis a rúdtáncos terheléshez képest.

A következő versenye júliusban lesz Londonban. A világbajnokság után ez a második legrangosabb megmérettetés. Azt mondja: reméli, hogy a nyár végén jut ideje arra, hogy újra vízimentő szolgálatot vállaljon, ugyanis a Balaton a szíve csücske.

 

Címkék: Floch Bernadett, Vízimentő, rúdtánc, világbajnok, Balaton, sport