Sok hibával, és Baki kosarával kezdődött a mindkét csapat számára kulcsfontosságú meccs - írja a BB1. Roppant feszült volt a hangulat, Djeraszimovics már a második percben kapott egy technikait. A Kaposvár volt nyugodtabb. Baki újabb triplát dobott, de Ubilla is betalált távolról, míg a hazaikanál nem volt senki, aki a vezér szerepét magára vállalta volna. Ubilla második triplája után már tízzel vezetett a Kaposvár, időt is kértek a hazaiak. Rendezte a sorait a Kecskemét, a negyed hajrájában a vezetést is átvették. 26-25.

Jót tett a vendégeknek a szünet. Szigorítottak védekezésükön, visszavették a vezetést. Ismét nyílni kezdett az olló a kaposváriak javára. A tétnek megfelelően nagy volt a küzdelem, sok hibával játszottak a csapatok. 44-44-es eredménnyel, és Fekete Ádám időkérésével fordultak a csapatok az első félidő utolsó percére. Végül 46-44-el zártak a csapatok.

Jól kezdte a második negyedet a Kaposvár.  6-0-ás vendégroham után kapcsoltak a hazaiak, és vették át ismét a vezetést. Egyik csapat sem engedte meglógni a másikat. 70-74 lett a harmadik negyed vége.

Hazai triplával indult az utolsó negyed, és ismét csak egy pont volt közte. Rengeteg volt a hiba, de a Kecskemét átvette a vezetést. 87-85-nél a hajrában Heindlein ziccert rontott, majd büntetőpárbaj borzolta a kedélyeket, amiből a Kecskemét jött ki jobban. Ubilla triplája, és egy elrontott kecskeméti támadás azonban visszahozta a Kaposvár esélyeit.

A találkozót végül hosszabbításra mentették a vendégek, de az utolsó öt percet jobban bírta Kecskemét, és egy végletekig kiélezett meccset tudott megnyerni. A Kaposvár tehtá kikapott és mivel a Sopron és az Alba-Fehérvár is nyerni tudott, így biztossá vált, hogy Hendleinék az alsóházban folytatják.

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 104-102 (26-25, 20-19, 24-30, 24-20, 10-8)

Címkék: alsóház, Kecskemét, vereség, Kaposvári KK, KKK, sport