Az idei szezonban már három alkalommal is sikerült legyőznie a Vegyésznek a rekordbajnokot: a borsodiak az érdi Magyar Kupa-bronzmérkőzésen 3-0-ra nyertek, míg az idegenbeli bajnokit 3-1-re, a hazait pedig 3-0-ra húzták be. A kaposváriakkal, egy évvel ezelőtt a fináléban találkozott a Vegyész – akkor az első mérkőzést elveszítette a társaság, majd hármat nyert zsinórban, aminek köszönhetően bajnok lett.

„A Vegyésszel csak a Magyar Kupa bronzmérkőzésen, és az Extraligában találkoztunk ebben az évadban, és sajnos mind háromszor vereséget szenvedtünk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel kezdjük el az elődöntőt. Nagyon jó összecsapásra számítok, hiszen egy Barcika - Kaposvár párharc mindig magas színvonalú röplabdát ígér. A barcikai csapat jó játékosokból áll, a kispadjuk is hosszú, így bátran tud frissíteni az edzőjük. Ami minket illet, én úgy érzem, kellőképpen felkészültünk erre az elődöntőre, szeretnénk idén is döntőt játszani!” - nyilatkozta honlapunknak a válogatott liberó, Pápai Péter.

„A Vegyész egy hosszú cseresorú csapat, amely biztosan maximálisan felkészült taktikailag ellenünk. Az elmúlt meccsek minőségét tekintve, és azt, hogy minden meccsen tudtunk az előtte lévő teljesítményhez hozzátenni, úgy gondolom, hogy bizakodhatunk. Döntőbe akarunk kerülni, amire tudatosan készülünk nap, mint nap. Az biztos, hogy senki sem adja majd könnyen magát. Győzzön a jobbik” - fogalmazott a Fino válogatott ütője, Bozóki Bence.

„Itt már nem tudunk egymásnak újat mutatni, a pillanatnyi forma fog dönteni. Jól ismerjük a kaposváriakat, ők pedig bennünket. Jó hír, hogy itthon kezdünk, a közönségünk támogatása sokat segíthet. A fiúk jól dolgoztak, nem lehet rájuk panasz, remélem, hogy az edzéseken gyakoroltak a meccseken is visszaköszönnek” - mondta Marek Kardos, a Kazincbarcika vezetőedzője a vrck.hu oldalon.

A párharc első mérkőzése pénteken 18 órakor kezdődik.

Címkék: Vegyész, elődöntő, Kazincbarcika, Fino, Kaposvár, sport