Remek kaposvári eredményekkel zárult a Debrecenben rendezett Felnőtt Úszó Országos Bajnokság, amely válogató verseny is volt egyben a nyári világbajnokságra. A rendkívül erős mezőnyt vonzó erőpróbán a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola csapata hat fővel képviseltette magát.

A rangos megmérettetésen számos Európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai érmessel mérhették össze tudásukat úszóink – nyilatkozta az országos bajnokságot követően Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – Tették mindezt úgy, hogy a hatból csak hárman voltak felnőtt korú versenyzők. A csapat minden tagja kitett magáért, hiszen mind a hat úszónk egyéni csúcsot tudott úszni a versenyen.

Bozsó Sára a 200 méter mellúszás „A” döntőjébe is beverekedte magát. Ott az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Emellett még két „B” döntős szereplése volt.

A 4x100 méter lány vegyes váltóban a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola csapata az „A” döntőben a nyolcadik helyen zárt. A váltót Reizinger Dóra, Bozsó Sára, Halmai Blanka és Kovács Nóra alkotta.

A Héraklész-válogatott versenyző Kardos Dániel a felnőtt mezőnyben is kitett magáért. Serdülő korosztályúként két „B” döntős szereplést tudhat magáénak Jól teljesített a 200 méter vegyes-, és a 200 méter mellúszásban is. Utóbbiban elért eredményével tovább őrzi a helyét a korosztályos ranglista élén.

A „B” döntőbe sikerült bejutnia még Halmai Blankának 50, 100 és 200 méter mellúszásban, illetve Reizinger Dórának 200 méter hátúszásban. 

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszóit Virovecz Rihárd vezetőedző, valamint Meiszterics László, Hajdu Sándor és Szabó Anett edzők készítették fel a versenyre.

Címkék: országos bajnokság, kasi, kaposvári sportközpont és sportiskola, úszás