A veretlen alapszakasz után az Extraliga-kvalifikációt is remekül kezdték a kaposvári női röplabdázók, hiszen a Balatonfüred mellett a jó erőkből álló Jászberényt is 3:0-ra verték. Utána viszont két vereség következett az MTK, valamint a Haladás ellen.

"Teljesen jól indult a rájátszás, biztos játékkal hoztuk az első, Jászberény elleni meccset, ugyanazt átvittük három nappal később a Balatonfüred ellen. Mást ritmust és más energiát kell feszíteni ebben a rájátszásban, a meccsek nagyon gyorsan jöttek, 11 nap alatt négy meccset kellett lejátszani, erre az egész alapszakasz alatt nem tudtunk felkészülni igazán." - mondta el a kaposváriak mestere, Sasa Nedeljkovic.

A szerdai folytatásra viszont kellőképpen rátudtak készülni Sasa Nedeljkovic tanítványai, akik egyértelműen győzelemre készülnek a Budaörs ellen. A Diamant-lányok számára ismerős ellenfél lesz a Pest megyei gárda, hiszen az alapszakasz során háromszor is megmérkőztek a Budaörssel, és mindegyik alkalommal 3:0-ás somogyi siker született. A kaposváriak ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy a rájátszás már más kávéház.

"Háromszor játszottunk már a Budaörssel, elég hullámvölgyesen sikerült mindig ellenük játszani. Sasa mindig azt mondja, hogy a rájátszás az tiszta lap, ez ahogy tapasztaljuk így is van. Nem támaszkodhatunk azokra, amiket eddig tapasztaltunk, ez mindenkinek egy nagyobb erőt ad, hogy ez most már a rájátszás. Mindenképpen nagyon oda kell figyelnünk ezen a meccsen és remélem, hogy kitudunk jönni ebből a hullámvölgyből, amiben most éppen benne vagyunk." - összegzett Hegyi Bianka, az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa.

A Diamant – Budaörs női bajnoki szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes.

Címkék: budaörs, női röplabda, meccs, diamant, sport