A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó két ázsiai World Tour-versenyen áll majd rajthoz április első felében. Az elmúlt év kaposvári csapatának megválasztott két lány júniusban, az év egyik legfontosabb erőpróbáján, az olimpiai selejtező első fordulóján szerepel majd Grúziában.

Gőzerővel készülnek strandröplabdázóink a június 22-én kezdődő, grúziai Kontinentális Kupára. A mieink számára azonban nem csak az edzés, hanem a mérkőzésrutin megszerzése is fontos lenne. Komolyabb nemzetközi verseny azonban a tavasz folyamán nemhogy idehaza, de még Európa szerte is csak elvétve van, ezért a Magyar Röplabda Szövetség támogatásával négy párosunk áprilisban két ázsiai World Tour-versenyen indulhat.

A mieink az április 8. és 11. között Thaiföldön, a Satunban és április 11. és 14. között Malajziában, a Langkawiban megrendezésre kerülő tornákon vesznek részt, azaz gyakorlatilag egy hét alatt két tornán is elindulnak.

A hölgyeknél a tavalyi országos bajnokság két döntőse, a nemzetközi ranglistán is legelőkelőbben jegyzett Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), illetve Háfra Dominika/Szabó Dorottya (ÓSSC) párosok vesznek részt, míg a férfiaknál az ugyancsak a két legtöbb nemzetközi ponttal rendelkező duó, Benkő Balázs/Hajós Artúr és Oláh Botond/Stréli Bence (egyaránt Strandröplabdázásért SE) kettősök kaptak bizalmat, és mind a négy páros be is került a selejtező mezőnyébe.

Az MRSZ a versenyzők repülőjegyeit vásárolja meg, a szállást és az étkezéseket klubköltségből fedezik.

Az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupán a férfiak Belgiummal, Grúziával és Szlovákiával, a nők Grúziával, Norvégiával és Törökországgal kerültek egy csoportba. A tornáról az első két helyen végző válogatott jut a második fordulóba, a legjobb 24 közé - adta hírül az MRSZ hivatalos oldala.

Címkék: ázsia, röak kaposvár, strandröplabda, sport