Marko Spica és Luka Markovics nélkül, csonka csapattal vette fel a harcot a körmendi csarnokban a vendég Kaposvári KK együttese. A két alakulat tavaly őszi meccsét a somogyi megyeszékhelyen is a vasiak nyerték 92–87-re. A körmendiek zsinórban öt diadalt aratva a második helyen állnak a bajnoki alapszakaszban és ezúttal is esélyesebbnek számítottak.

A körmendiek Bradford 2+1-es akciójával nyitottak, majd Hendlein szép blokkal mutatkozott be. Az első vendég-pontokat a kezdőként pályára lép Pustahvar jegyezte. Az ötödik percre már valamennyi körmendi szerzett pontot és az eladott labdák után Price újabb 2+1-el növelte a vasiak előnyét. A hazaiak agresszív védekezése nem ízlett a somogyiaknak, akik sorra adták el a labdákat, az ellenakciókból pedig rendre hazai találatok születtek. Delast nem tudták tartani a kaposváriak, nem véletlen kért időt Fekete Ádám vezetőedző. A negyed vége is a hazaiak elképzelései szerint alakult, a húsz pont fölé kúszó különbség miatt már ekkor nagyon nehéz helyzetbe kerültek Bakiék. Az első játékrészben mindössze kilenc kaposvári pont született.

A folytatásban Ubilla duplájával legalább a húsz pontos határig visszazárkóztak a vendégek, de Halász sportszerűtlen hibája után újra nőtt a különbség. A bővebb rotációs lehetőséggel bíró körmendiek bátran védekezhettek a faulthatáron, a somogyiak csak nehezen tudtak újabb pontokat elérni. Johnson duplája után 46–25 volt az állás, amikor a hazaiak vezetőedzője, Matthias Zollner is magához kérte játékosait, akik a nagyszünetre is biztos előny tudatában mehettek pihenőre.

Johnson nyolc pontja is csak a szinten tartáshoz volt elegendő, ám Ubilla triplája után 54–38-nál újabb körmendi időkérés következett. Price eredményessége garancia volt a körmendi vezetésre, de Ubilla újabb hármasa legalább belátható távolságba hozta a kaposváriakat.

A negyedik negyed elején is harcolt a tízes határ eléréséért a vendégcsapat, ám Delas sportszerűtlen hibája után sem sikerült jelentősen faragni a hátrányon. A végjátékban már csak a különbség mértéke volt kérdéses. Az utolsó pillanatokban, amikor már mindenki megállt és fogadták a körmendiek a győztesnek járó gratulációt, a vasiaknál Kiss még dobott egy triplát, így 88–66-os eredménnyel zárult a meccs.

Egis Körmend–Kaposvári KK 88–66 (32–9, 16–18, 16–24, 24–15)

Körmend, Városi Sportcsarnok, 1800 néző. V.: Győrffy P. A., Minár L., Vida J.

Egis Körmend: Bradford (13), Németh Á. (6), Price (22/6), Hammonds (9/3), Delas (15). Csere: Ferencz (-), Csorvási (6), Thames (11/3), Takács (3/3), Lajsz (-), Oroszi (-), Kiss M. (3/3). Vezetőedző: Matthias Zollner.

Kaposvári KK: Ubilla (8/6), Johnson (22/6), Baki (2), Pustahvar (13/6), Hendlein (10/3). Csere: Halász Á. (5/3), Harazin (6). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A mérkőzés alakulása. 3. perc: 8–4. 7. perc: 21–7. 12. perc: 32–11. 17. perc: 44–20. 22. perc: 54–32. 27. perc: 63–46. 32. perc: 66–53, 37. perc: 76–63. Jók: Price, Delas, Bradford, illetve nem akadt kiemelkedő teljesítmény.

Címkék: körmend, kaposvári kk, kosárlabda, sport