Jól kezdte a Kaposvári VK a KSI elleni bajnokit, hiszen Vindisch Ferenc góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd Nemes Balázs jelentkezett két védéssel - kezdi összefoglalóját a kapospolo.hu. A másik kapuban Bányai Márk is jól végezte a dolgát, Juhász-Szelei Norbert azonban így is kétgólosra növelte a KVK előnyét a negyed vége előtt.

Kimaradt helyzetekkel folytatódott a meccs, míg nem Kovács Olivér szerzett egy szép gólt centerből. Juhász-Szelei Norbert távoli lövése után már 4-0 állt az eredményjelzőn, amire Dávid Zoltán válaszolt a KSI csapatából. Kettő perccel a félidő előtt ifjabb Berta József is meglőtte az első gólját, amit ismét vendégtalálat követett. Horváth Ákos lőtt messziről a hazaiak hálójába. A szünet előtt Nikola Giga kapott remek labdát Dobos Dávidtól, a kaposváriak montenegrói légiósa pedig nem is hibázott.

A 6-2-es első félidő után Nemes Balázs bravúrjaival folytatódott a meccs, majd Nikola Giga növelte tovább a két csapat közötti különbséget. Dávid Zoltán újabb találatával és Gábor Lőrinc büntetőjével zárkózott a fővárosi csapat, előtte pedig Lukács Ábel kapott 4 perces kiállítást. Pataki Gergely harcolt ki egy büntetőt a másik oldalon, Juhász-Szelei Norbert próbálkozása azonban kimaradt.

Az utolsó felvonásnak 7-4-ről vághattak neki a csapatok. A negyed elején Vindisch Ferenc lőtt távolról gólt, amire Bódis Botond válaszolt szinte azonnal. Kovács Olivér szerezte az újabb hazai találatot, majd többször is a kapufa mentette meg a góltól a KSI-t. Egy perccel a vége előtt Nikola Giga lövésénél már a léc sem tudott hárítani, amivel ki is alakult a 10-5-ös végeredmény. 

Berta József, vezetőedző, Kaposvári VK: Kemény mérkőzés volt, ezt is vártam. Az ellenfél hajtott, küzdött, csak gratulálni tudok nekik, de végre a saját csapatomnak is gratulálni tudok. Rangadót nyertünk!

Horváth János, vezetőedző, KSI: A Kaposvár kihasználta a fizikai fölényét, nem is tudok mást mondani, gratulálok a győzelmükhöz.

E.ON Férfi OB I Középszakasz – Alsóház 4. forduló

Kaposvári Vízilabda Klub – KSI 10-5 (2-0, 4-2, 1-2, 3-1)

Gólszerzők: Giga 3, Kovács O. 2, Vindisch 2, Juhász-Szelei 2, Berta ill. Dávid 2, Bóbis , Gábor , Horváth.

Címkék: ksi, ob1, kaposvári vk, sport