Az alapszakasz eredményeinek köszönhetően mindkét csapatnak csaknem másfél hónapja volt arra, hogy felkészüljön az Extraliga-kvalifikációra. Az NB I Ligát veretlenül megnyerő Kaposvár rögtön az első fordulóban igazi rangadót vívott az élvonal egyik meghatározó együttesével, a Jászberénnyel.

A hét idegenlégióst foglalkoztató jászságiak ellen hatalmas akarattal és lelkesedéssel kezdtek a Diamant-lányok, és Nevenea Iricanin vezérletével kézbe is vették az irányítást.

A csapatkapitány, Miklai Zsanett nem csak a támadásokból, hanem a mezőnymunkából is kivette részét, a szett végére pedig egy elhibázott vendégtámadás tett pontot.

A második játszma ezek után hatalmas küzdelmet hozott, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrában, a lehető legjobbkor jött Miklai ásza, amely lendületet adott a lányoknak, akik be is húzták az újabb szettet. A harmadik felvonásban már csak egy együttes volt a pályán, a hazaiak sorra vezették szebbnél szebb támadásaikat.

A kaposváriak nem ismertek elveszett labdát, edzőjük pedig karmesterként, az oldalvonal mellől folyamatosan irányította őket. Igazi, nagybetűs csapatként játszott ezen az estén a Diamant, mely teljesen megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Így látták az edzők

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - Jászberényi RK 3:0 (18, 21, 16)

Kaposvár, 450 néző. V.: Nagy L., Farkas L.

Kaposvár: Miklai 12, Szűcs 9, Vacsi 4, Cesljar 7, Iricanin 20, Leidgeb 2. Csere: Héri (liberó), Horváth A. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Jászberény: Jakovcuk 3, Devaney 4, Cveticanin 8, Savovic 5, Pintér A. 9, Petrenkó 5. Csere: Lékó (liberó), Petőváry 2, Buljavic 1, Malysheva. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:13, 21:17. II. játszma: 6:8, 16:14, 21:19. III. játszma: 8:3, 16:7, 21:12.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

1.MCM-Diamant KE - Jászberény

Uploaded by KaposPont on 2019-03-09.

Címkék: 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, jászberény, extraliga, sport