A hat csapatos mezőny mindegyik tagja kétszer megmérkőzik majd egymással az előttünk álló másfél hónapban, és az első négy helyezett feljut az elit mezőnybe. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese makulátlan mérleggel zárta az NB I Liga alapszakaszát, a lányok mind a 21 meccsüket megnyerték és mindössze öt szettet raboltak el tőlük az ellenfelek. Most már azonban előre kell tekinteni, és a csapat célja az, hogy eredményesen teljesítsen az Extraliga-kvalifikációs körben is.

A Jászberény és a Szombathelyi Haladás mellett az MTK, a Balatonfüred és a Budaörs lesz a kaposváriak ellenfele, minden együttes nulla ponttal, tiszta lappal kezd, és az első négy helyezett lesz az ősztől az elit mezőny tagja.

Sasa Nedeljkovic tanítványai az elmúlt hetet a Jászberény elleni felkészülésnek szentelték, és jól tudják, hogy nem lesz könnyű a dolguk az Extraligában edződött rivális ellen. A JBRK-t tavaly, az Extraliga alapszakaszában már sikerült megverni a városi sportcsarnokban, a negyeddöntőben viszont a jászságiak bizonyultak jobbnak. A Diamant kapitánya, Miklai Zsanett tavaly még éppen a berényieket erősítette - immár a Diamant sikereiért dolgozik nap mint nap: "Nagyon jó mérkőzésre számítok. Az utolsó meccs óta másfél hetünk volt felkészülni a Jászberény ellen. Tudjuk, hogy mi az erősségük, de tudjuk azt is, hogy miben gyengébbek. Rengeteg edzés és elemzés van mögöttünk. Nem kérdés, hogy győzni szeretnék, és tovább folytatni a sorozatunkat! Mindenkit várunk a sportcsarnokba, hajrá, Kaposvár!"

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes, és a szurkolókat nem csak egy igazi sportélménnyel várják, hanem ismét lesz tombolasorsolás, amelyen nem csak a névadó támogató 1. MCM Kft. ajándékcsomagjai találnak gazdára, hanem szurkolói pólókat is kiosztanak a szerencsések között.

Címkék: kvalifikáció, Jászberény, Extraliga, Diamant, Kaposvár, sport