Megyei rangadóra utazott vasárnap a Kaposvári Rákóczi csapata. Waltner Róbert tanítványai a tabella hátsó felében tanyázó Siófok otthonában léptek pályára, ahonnan mindenképp szerették volna elhozni a három pontot.

A mérkőzés első fél órájában nem esett találat, és már-már úgy tűnt, hogy a 0-0-ás állással mennek a pihenőre a csapatok, azonban a 43. percben Szakály Attila szöglete után Ádám Martin fejelt a hazai kapuba, így egy gólos Rákóczi vezetéssel zárult az első 45 perc.

Fotó: Németh András
Fotó: Németh András

A második félidőre jó formába érkezett a Kaposvár, aminek meg is lett az eredménye. Az 63. percben Tömörvári köszönt be egy fejesgóllal, amivel már 2-0-ra vezetett a Rákóczi.

A Siófok a mérkőzés végéig már nem tudott javítani, így maradt a végére is a 2-0-ás eredmény. A Kaposvári Rákóczi újabb győzelmével továbbra is ott van az élmezőnyben, és mivel a listavezető Gyirmót idegenben kikapott, így már csak egy pont a Rákóczi lemaradása a rivális ellen.

Waltner Róbert: Az eredmény igazságos, mert a taktikát minden játékosom betartotta, fegyelmezetten futballoztak, és a jó teljesítmények mellett akadt több kiemelkedő is.

Mihalecz István: Ellenfelünk jobban átérezte a megyei rangadó súlyát. Teljesítményünkről mindent elárul, hogy csak akkor nyertünk párharcot, amikor két játékosunk véletlenül összeütközött. Csak ekkor maradt nálunk a labda.

BFC Siófok–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)
Siófok, 900 néző. V.: Böcskei (Baghy, Legeza).

BFC Siófok: Molnár P. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Kiss B. – Horváth A., Réti (Csibra, 67. p.) – Szakály D., Magasföldi, Medgyes Z. (Horváth P., 37. p.) – Zamostny (Tóth M., 68. p.). Vezetőedző: Mihalecz István.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Tömösvári (Csernák, 80. p.), Beliczky (Rajczi, 88. p.), Bíró D. (Nagy R., 70. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Ádám M. (43. p.), Tömösvári (63. p.).

Címkék: Nb2, győzelem, Rákóczi, labdarúgás, Somogy, Siófok, sport