A nagyszerű zalaegerszegi győzelem után ismét egy rendkívül erős csapat vár a Kaposvári KK-ra. Fekete Ádám együttese szombaton az ötödik helyezett Debrecent fogadja. A tíz közé igyekvő KKK számára a ZTE elleni bravúr akkor érhet valamit, ha szombaton a DEAC-ot is legyőzi.

"Nagyon fontos győzelem volt ez, és reméljük, ugyanígy tudjuk folytatni. Nem is indokolja semmi, hogy ez ne így legyen, szóval készen állunk a szombati meccsre" - mondta Marko Spica, a KKK centere.

A 11 győzelemmel és 9 vereséggel álló Debrecen szekerét főként légiósaik, Milos Boriszov, a korábbi kaposvári közönségkedvenc, Tomiszlav Ivosev, Henry Dugat és Jahenns Manigat húzza. A DEAC meccsein általában ez a négy játékos szerzi a csapat pontjainak nagyjából háromnegyedét.

"A Debrecen egy ütőképes csapat, tele vannak magas emberekkel, úgyhogy nagy lesz a csata, főleg a palánk alatt. De nekünk is elég magas a szerkezetünk, úgyhogy jó kis meccs lesz ez" - tekintett előre a KKK centere.

Amikor novemberben a Debrecen otthonába látogatott a KKK, a házigazda aránylag sima győzelmet aratott. Boriszovék 80-65-re nyertek. A DEAC-nak minden esélye megvan arra, hogy a középszakaszt a felsőházban kezdje, így biztosan győzni jönnek Kaposvárra, hogy megerősítsék jelenlegi ötödik helyezésüket. Ráadásul Ivosevék az előző körben egy nagy skalpot gyűjtöttek be: a címvédő és listavezető Szolnoki Olajt verték meg.

"Nagyon jó formában vannak, Kupában is ugye bronzérmet szereztek, úgyhogy biztos önbizalommal telve érkeznek hozzánk, de mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében." - tette hozzá Harazin Tamás.

A KKK - Debrecen mérkőzés 18 órakor kezdődik majd a kaposvári Városi Sportcsarnokban. A találkozót ezúttal is élőben közvetítjük.

Kaposvári Kosárlabda Klub - Debreceni EAC

Uploaded by KaposPont on 2019-03-06.

Címkék: Debrecen, DEAC, KKK, közvetítés, meccs, kosárlabda, Kaposvár, sport