Két jó formában lévő csapat találkozott szombaton este a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. A somogyiak a szezon kezdeti bukdácsolás óta összeálltak és magukra találtak, míg a DEAC egyre komolyabb skalpokat is elkezdett begyűjteni.

Ivosev triplája nyitotta a meccset, majd Spica válaszolt rá egy duplából. A 3. perc magasságában már a Kaposvárnál volt az előny, majd Johnson és Ivosev triplaváltása következett. Hendlein pontjaival hat ponttal is megléptek a hazaiak, de Boriszov révén nem szakadt le a DEAC, sőt a végén Manigat hármasával a vezetést is visszavették a vendégek (20-23).

A folytatásban sem változott a játék képe. Hol az egyik csapat, hol a másik vezetett. Ivosev továbbra is ponterős volt, így még a 17. percben is a vendégek tartottak előrébb. Ekkor jött Ubillától hat pont zsinórban, és már újra kaposvári előnyt mutatott az eredményjelző. Innen már nem adta ki a kezéből az előnyt a Fekete-legénység, öt ponttal vezetett a félidőben (45-40).

A Kaposvár kezdte jobban a második félidőt. Az ekkor már tizenhat pontnál jár Johnson vezérletével 59-47-re vezettek a harmadik negyed közepén. Hiába próbálkoztak közelebb kerülni a debreceniek, a KKK játékosainak mindenre volt válasza. Mivel még Halász hármasa is célba ért a negyed vége előtt, biztosan vezettek a hazaiak (71-61).

Hiába tűnt ledolgozhatónak a különbség, a DEAC teljesen elfogyott a záró tíz percre. Hamar húsz pontnyi lett a hazaiak előnye, így a végén már egyáltalán nem kellett izgulni az újabb kaposvári sikerért. Végül a százpontos határt is átlépték, amikor Markovics nem hibázott a büntetővonalról. Ezzel a Kaposvár továbbra is ellenállhatatlan hazai pályán, míg a debrecenieknek továbbra sem megy úgy a játék, mint az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban - írja a BB1.hu.

Aki lemaradt, itt visszanézheti a mérkőzést:

Kaposvári Kosárlabda Klub - Debreceni EAC 103 - 79

Uploaded by KaposPont on 2019-03-06.

Kaposvári KK - DEAC 103-79 (20-23, 25-17, 26-21, 32-18)
Bajnokság, 21. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Török R., Fodor A. (Nagy J.)

Kaposvár: Ubilla 11/6, Johnson 25/6, Markovics 12, Hendlein 15/3, Spica 22. Csere: Pustahvar 13/6, Hock -, Harazin -, Puska -, Halász 5/3.

DEAC: Dugat 4, Manigat 18/9, Boriszov 13/6, Ivosev 28/9, Amigo 3. Csere: Polyák 10, Omenaka 2, Tóth B. -, Bognár 1.

Címkék: Debrece, DEAC, Kaposvári KK, győzelem, kosárlabda, sport