A Kaposvár-Vasas derbik az élvonalban is mindig jó mérkőzéseket hoztak, felejthetetlen az 1975-ös kaposvári siker, a város első NB I-es bajnokija. Azóta sok víz lefolyt a Kaposon, a három éve még az utolsó pillanatig bajnokesélyes angyalföldiek a másodosztály középmezőnyében tanyáznak, bár a bajnokság előtt a feljutás legfőbb esélyesének tartották őket. A Kaposvár viszont éppen fordított utat jár be.

A fővárosiak új célokat tűztek ki, az élmezőny mögé mindenképpen fel szeretnének zárkózni, és tudják, a Kaposvár a feljutásra esélyesek közé küzdötte fel magát. Az őszi mérkőzés igen parázsra sikeredett, a Vasasból az azóta kaposvári Ádám Martint, a zöld-fehérek közül Ur Lászlót állították ki, de végül a 2-2-es döntetlen a Vasasnak volt hízelgőbb.

A kaposváriakat már nemcsak az ellenfelek kezelik másképpen, mint a bajnokság elején, hanem a sajtó is egyre inkább a Zalaegerszeg és a Gyirmót mellett a feljutásra esélyesnek tartja a Waltner-legénységet.

- Monoron legutóbb nem sikerült nyerni, kicsit be is aludtunk az elejébe. Utána volt a kiállítás, de felálltunk, és végül majdnem győztünk. A sajtó egyre jobban pedzegeti, hogy a feljutásra esélyes csapatok közé tartozunk, ezt az elvégzett munkának köszönhetjük és vagyunk annyira egységes és jó csapat, hogy ezzel nem foglalkozunk - mondta Ur László, a Rákóczi játékosa.

A kaposváriaknál Ádám Martin és Hegedüs Dávid eltiltását tölti, Nagy Krisztián és Godzsajev sérült, Nagy Richárd és Bíró Dominik sem érte még utol magát teljesen. Akárhogy is áll azonban fel a Rákóczi, a cél az újabb győzelem.

A mérkőzés holnap 19 órakor kezdődik, a harmadik helyen álló Rákóczi mindenképpen szeretne lépést tartani az előtte állókkal, így a győzelem a cél a hatszoros magyar bajnok Vasas ellen is.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítjük YouTube csatornánkon!

Címkék: kaposvári rákóczi, vasas, labdarúgás, sport