Nem úgy kezdődött a dabasi kirándulás, mint ahogy arra számítani lehetett. A kiesés ellen küzdő hazaiak bátran támadtak, s ennek már az első negyed órát követően meglett az eredménye: Palincsár Martin közeli lövésével megszerezték a vezetést. A pályaválasztó monoriak pár perccel később ráadásul megduplázták előnyüket egy büntetőnek köszönhetően. Szerencsére még a szünet előtt jött a kaposvári válasz: egy nagy bedobás után Beliczky Gergő gurított a jobb alsóba. A szünet előtt azonban újabb csapás érte a Rákóczit: Hegedűs Dávid begyűjtötte a második sárgáját is, így a második félidőben már csak tíz emberrel rohamozott a Kaposvár.

A második játékrészben átvette a Kaposvár a mérkőzés irányítását, majd egy szöglet után Ádám Martin révén egyenlített a csapat. A folytatásban már a győzelemért támadhattak a zöld-fehérek, de hiába tettek meg mindent a sikerért Vachtler Csabáék csak egy ponttal távozhattak Dabasról. 

Waltner Róbert: A csapat mentalitásának köszönhetően tudtunk pontot szerezni. Az első félidőben sajnos nem volt jó a hozzáállásunk, amihez még párosult egy rendkívül rossz játékvezetés. Kaptunk egy olyan tizenegyest, ami nem volt az, nekünk pedig sem az első, sem pedig a második félidő végén nem adtak meg egy-egy száz százalékos büntetőt. Ez döntően befolyásolt a mérkőzést, de ez nem mentség az első játékrészben mutatott hozzáállásra. A másodikban tíz emberrel is sikerült kiegyenlítenünk, ez mindenképp pozitívum. A folytatásban ki kell javítani a hibákat.

Horváth Dávid: A bajnokság szempontjából nem lehetünk elégedettek az egy ponttal. Mivel a feljutásra esélyes csapat ellen játszottunk, örülhetnénk is a döntetlennek, mégis csalódottságot érzünk.

BSS Monor–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (2–1)

Dabasi Sporttelep, 100 néző. V.: Nazsa (Csatári, Berényi).

BSS Monor: Bozsó – Bori, Fülöp N., Asztalos, Farkas N. – Lázár Zs., Szuhodovszki – Palincsár – Szabó D. (Hamar Á., 76. p.), Tóth B., Pintér D. (Karacs, 87. p.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 75. p.) – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga E., Beliczky, Tömösvári (Bíró D., 54. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Palincsár (19. p.), Asztalos (25. p. – 11-esből), illetve Beliczky (43. p.), Ádám M. (61. p.).

Kiállítva: Hegedűs D. (44. p.).

Sárga lap: Fülöp N. (58. p.), illetve Rajczi P. (45. p. – a kispadról), Vachtler (62. p.), Ádám M. (92. p.), Bíró D. (92. p.).

Címkék: monor, meccs, rákóczi, sport