Lezárult egy szép és eredményes korszak a kaposvári futball életében: a Kaposvári Labdarúgó Kft. 99 százalékos tulajdonrészét felvásárolta az Accanto Kft. A remények szerint az új többségi tulajdonossal is hasonló, vagy még nagyobb sikerekben lesz része a kaposvári profi labdarúgásnak, mint a Herczeg Erik és Murányi Ferenc által menedzselt cégek irányítása alatt - adta hírül az egyesület honlapja.

2015-ben egy új korszak kezdődött a Kaposvári Rákóczi FC életében. A csapat kiesett a másodosztályból, és a Somogy megyei első osztályban, új alapokra építkezve kezdte el a jelenleg is tartó szárnyalását. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia tehetségeire, valamint a klubhoz hűséges labdarúgókra támaszkodva nyerte meg a bajnokságot, illetve az NB III-as osztályozót együttesünk. Ebben a szezonban mutatkozott be a felnőtt csapatban Bíró Dominik, Horváth Ferenc és Godzsajev-Telmán Rabil Ogli is, akik jelenleg futó szezonban is rendszeresen kapnak játéklehetőséget Waltner Róbert vezetőedzőtől. A negyedosztályban is kitartott a Rákóczi mellett Hampuk Ádám, Borsi Bence, Nagy Krisztián, Hadaró Valentin, Luca Dominic, Somodi Bence, Lakatos Gergő és a csapat mostani másodedzője, Petrók Viktor is. Visszatért a gólvágó, Jovánczai Zoltán és Gyenes András is, aki napjainkban már kapusedzőként segíti az együttest.

Ebben a korszakban vásárolta meg a Kaposvári Labdarúgó Kft-t a KLH-Masters és Szuperagro Kft. A cégek érkezésével pedig a sikerek is jöttek. Az NB III. Nyugati csoportjában töltött első évadban Házi László, majd Artner Tamás vezetésével a harmadik helyen zárt együttesünk, de a második év már meghozta a várt sikert, s végül Waltner Róbert irányításával feljutott a klub a másodosztályba, ahol jelenleg az előkelő harmadik helyet foglalja el. Ahhoz, hogy a klub továbbra is sikeresen szerepeljen az NB II-ben, egy tőkeerős tulajdonosi körre van szükség.

A Kaposvári Labdarúgó Kft. 2019. január végén taggyűlést tartott, amelyen a négy tulajdonos közül három (KLH-Masters, T-Zenit és Szuperagro) úgy döntött, hogy a további működést segíti, ha egy tőkeerős befektető kezébe kerül a Rákóczi. Az Accanto Kft. célja, hogy a kaposvári profi labdarúgás a megkezdett úton haladjon tovább.

Herczeg Erik és Murányi Ferenc egy pozitív mérleggel rendelkező klubot -  melynek nincs tartozása a labdarúgók felé - adott át az új többségi tulajdonosnak.

 

Címkék: tulajdonos, sport, Rákóczi, Kaposvár