Nevena Iricanin betegség miatt hiányzott a pályáról, Hegyi Bianka viszont több hónapos szünet után újra ott lehetett a küzdőtéren. Az első szett egyértelmű volt, a jól pörgő kaposváriak mindössze 9 pontot engedélyeztek a borsodiaknak.

A térfélcsere után összekapta magát a DVTK, és végig vezetve egyenlíteni tudott. A folytatásban újra kellőképpen összpontosítottak a Diamant-lányok, és ezután már nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri a találkozót. Miklai Zsanett 23, Szűcs KInga pedig 19 pontig jutott.

A listavezető pénteken 18 órakor a sereghajtó TFSE gárdáját fogadja majd a városi sportcsarnokban, a záró fordulóban pedig a második helyezett MTK vendége lesz a Diamant.

Időközben az is eldőlt, hogy az Extraliga-kvalifikáció március 14-én rajtol, és másfél hónap alatt tíz kemény összecsapás vár a lányokra.

Női röplabda NB I., 19. forduló

DVTK FUX - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1:3 (-9, 21, -16, -20)

Miskolc, 250 néző. V.: Vígh, Varjasi.

DVTK: Kundrák 9, Kiss E. 2, Sitku 2, Kovács E. 11, Szajkó 4, Egri 9. Csere: Dömsödi, Nagy Zs. (liberók), Rohály, Kiss V., 1 Sitkey 3, Bertók 3. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Kaposvár: Leidgeb 9, Cesljar 3, Szűcs K. 19, Vacsi 7, Miklai 23, Császár 5. Csere: Hegyi, Kanizsai (liberók), Héri 1, Szivós 2, Kalmár. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:8, 6:16, 8:21. II. játszma: 8:7, 16:14, 21:18. III. játszma: 4:8, 8:16, 11:21. IV. játszma: 4:8, 11:16, 14:21.

Toma Sándor: – Az első szettben csak kerestük önmagunkat, a Kaposvár teljesen más sebességben játszott. Rutinos játékosaik sokszor teljesen kiszámíthatatlan támadásokat vezettek. Nagyon örülök annak, hogy a második játékrészben partiban tudtunk lenni, és végre a végjátékot is jól bírtuk. A harmadik és a negyedik szettben már újra csak egy cserével játszott a Kaposvár, és örülök annak is, hogy a negyedik játszmát is szorossá tudtuk tenni.

Szasa Nedeljkovics: – Tanulságos volt a mai meccs több szempontból is. Nemsokára jönnek azok a mérkőzések, amelyeken nem lesz kérdés, hogy csak maximális hozzáállással tudunk nyerni.

Címkék: diósgyőr, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, nb1, sport