Vasárnap hazai pályán folytatta bajnoki szereplését a kaposvári zöld-fehér alakulat. A tabella harmadik helyén álló Rákóczi ellenfele az ötödik helyezett Budaörs volt.

Már az első percekben veszélyeztettek a csapatok, de az első igazi helyzetre több mint negyed órát várni kellett. A 17. percben a Kaposvár eladott labdájából Sajbán Máté teljesen egyedül lőhetett kapura, amiből meg is született a budaörsi vezető találat.

Rengeteg hibával játszott a továbbiakban is a Kaposvár, a Budaörs több gólhelyzetet is kialakított a Rákóczi eladott labdáiból és védelmi hibáiból, de több gól már nem született az első félidőben.

A második félidő hasonlóan folytatódott, ahogy az első befejeződött. A Budaörs továbbra is veszélyesen játszott, ám az 56. percben mégis a Rákóczi jutott egyenlítési lehetőséghez. A budaörsiek a tizenhatoson belül buktatták Nagy Richárdot, amiért a bíró azonnal befújta a büntetőt. A tizenegyest azonban Ádám Martin kihagyta, így maradt a 0-1-es állás.

A kihagyott helyzet után felbátorodott a Kaposvár, Nagy Richárd, Beliczky és Ádám is alakított ki helyzeteket, de a gólig egyiküknek sem sikerült eljutnia. A lendület azonban alább hagyott, miután Nagy Richárd egy szerencsétlen mozdulat után lesérült és mentőnek kellett elvinnie a Rákóczi Stadionból.

A végjátékban aztán eldöntötte a Budaörs a találkozót. A 86. percben Kékesi megszerezte a labdát, majd Végh önzetlen passza után Fejős a léc alá bombázott.

Ezzel a Budaörs 2-0-ra megnyerte a találkozót a Rákóczi otthonában, amivel a budaörsiek a tabellán feljöttek a kaposváriak mögé a negyedik helyre.

Címkék: Budaörs, vereség, Rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport