Továbbra is az első győzelmét üldözte a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata, a Vasas elleni mérkőzés ráadásul nem is indult jól a vendégcsapatnak. Takács Bálint és Hegedűs Gábor góljaival a hazaiak kezdtek jobban, majd Sélley Rauscher Domonkos is betalált, így már 3:0-állt az eredményjelzőn.

A rossz kezdés ellenére pillanatok alatt összekapták magukat a kaposváriak. A montenegrói Nikola Giga szépített, majd Dobos Dávid emberelőnyös találatával csökkent egyre a különbség. A negyed vége előtt pedig jött az újabb Giga-találat, amivel ismét egál volt.

A második negyed Vindisch Ferenc góljával indult, amivel már a KVK vezetett, majd hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. 6-6 után kétszer is betaláltak a hazaiak, ez a különbség pedig már nem is változott a nagyszünetig.

Kétgólos hátránynál Nikola Giga góljával zárkózott ismét a Kaposvár, majd nem sokkal később Tóth Kristóf egyenlített. Dobos Dávid és Mátyok Norbert gólváltása után, előbbi ismét betalált, így a negyedik negyed előtt már a Berta-legénységnél volt az előny. Ehhez pedig a csereként beállt Nemes Balázs védései is kellettek!

Az utolsó felvonás megint a KVK-ról szólt. Pataki Gergely góljára Halek Márton még válaszolni tudott, majd a 200. OB I-es meccsét játszó Juhász-Szelei Norbert volt eredményes. Nagyjából 3 perccel a vége előtt Dobos Dávid lőtte meg a negyedik gólját, majd Varga Zsolt is betalált, amivel végképp eldőlt a meccs. Az újabb Nemes-bravúr után Sélley még szépíteni tudott a vége előtt, így a vége 15-12-es KVK-győzelem lett.

A somogyiak kétszer is szorult helyzetből álltak fel, ennek köszönhetően pedig megszületett a hőn áhított első OB I-es győzelem!

Földi László, vezetőedző, VasasPlaket: A Kaposvár 15 gólt lőtt, ennyi kapott találattal nem lehet meccset nyerni.

Berta József, vezetőedző, Kaposvári VK: Végre megszületett az első győzelmünk ebben az évben. Hatalmas nagy küzdelem volt a medencében, egy pillanatig sem volt biztos, hogy meglesz ez a siker. Gratulálok a játékosaimnak, különösen a cserekapusomnak, Nemes Balázsnak, aki sokat tett hozzá ehhez a sikerhez.

E.ON Férfi OB I 12. forduló

VasasPlaket – Kaposvári Vízilabda Klub 12-15 (3-3, 6-4, 1-4, 2-4)

Gólszerzők: Halek 4, Sélley 2, Bencz, Hegedűs, Vogel, Mátyok, Miklós, Takács ill. Dobos 4, Giga 3, Vindisch 2, Varga 2, Juhász-Szelei, Tóth, Lukács, Pataki.

Címkék: kaposvári vk, vasas, vízilabda, sport