Bátran kezdett a Kaposvári Vízilabda Klub a Debrecen otthonában a két csapat szombati OB I-es bajnokiján. Fekete Gergő góljára szinte rögtön válaszolni tudott Nikola Giga, majd két hazai találat után Sántavy Máté lőtt a hálóba. 3-2 után magasabb fokozatba kapcsolt a DVSE. Zsinórban háromszor voltak eredményesek Miroslav Bajin tanítványai, Tóth Kristóf emberelőnyös gólját követően pedig sajnos ismét a debreceniek céloztak pontosabban. A nagyszünet előtt Lukács Ábel értékesített egy büntetőt, így 11-4 állt az eredményjelzőn a félidőben - írja a kapospolo.hu.

Kovács Olivér találatával folytatódott a mérkőzés, majd Nikola Giga csökkentette ötre a különbséget.

A 2-0-ra megnyert harmadik negyed után Dőry Farkas akciógóljával indult az utolsó játékrész. Telegdy András szabaddobásból volt eredményes, amit Nikola Giga találata követett. Fejős Róbert ismét ötre növelte a hazaiak előnyét, amit újabb kaposvári találatok követtek.

Az utolsó másodpercekben Telegdy András volt ismét eredményes, ezzel alakult ki a 13-11-es végeredmény. A kaposváriak ezúttal is nagyot küzdöttek a Debrecen ellen, a második játékrészben mutatott játékra pedig lehet építeni az alapszakasz utolsó mérkőzésein.

Debreceni VSE – Kaposvári Vízilabda Klub 13-11 (5-2, 6-2, 0-2, 2-5)

Gólszerzők: Dőry 3, Kovács 3, Fekete 2, Macsi, Fejős, Smitula, Dienes, Lukas ill. Giga 4, Telegdy 2, Lukács 2, Sántavy, Tóth, Kovács.

Címkék: vízilabda, debrecen, kvk, sport