A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban kiemelkedő eredményt elért hallgatókat köszöntötték szerdán, a Kaposvári Egyetemen. Az intézmény az élsportban, a tömegsportban és a sportlétesítmények fejlesztésében is komoly előrelépéseket tett az elmúlt három évben.

A Kaposvári Egyetemen díjazták többek között a terepakadályfutásban, a röplabdában és a strandröplabdában sikeres fiatalokat.

Szerb György a Sportiroda és Létesítmény Központ igazgatója ismertette a kiváló eredményeket. Ennek köszönhetően a somogyi felsőoktatási intézmény a Testnevelési Egyetem mögött sportban a második legsikeresebb egyetem lett 2018-ban.

- Nem vagyunk sportegyetem, de azzá váltunk - fogalmazott az eseményen Prof. Dr. Szávai Ferenc.

null

A rektor hangsúlyozta: az egyetem vezetése rendkívül büszke a sportolók teljesítményére. Hozzátette: az élsportban, a tömegsportban és a sportlétesítmények fejlesztésében is komoly előrelépések történtekaz elmúlt három évben. Ezt az erőfeszítést ismerte el a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége is, amely díjat adományozott a Kaposvári Egyetemnek.

Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere arról beszélt, aki a sportba fektet az a jövőbe fektet, a Kaposvári Egyetem pedig élen jár ebben.

null

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság helyezettjeit valamint a kiváló nemzetközi eredményeket elért sportolókat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor, Dr. Borbás Zoltán kancellár, Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes valamint Dér Tamás Kaposvár alpolgármester is gratulált.

DÍJAZOTTAK

EGYÉNI VERSENYZŐK

Terepakadályfutás MEFOB női egyéni I. helyezett Szerb Boglárka (a Regionális és környezeti gazdaságtan angol nyelven mesterszak hallgatója)

Terepakadályfutás MEFOB férfi egyéni I. helyezett Szerb Bence (a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola hallgatója)

Terepakadályfutás MEFOB férfi egyéni III. helyezett Oszoli Mihály Gábor (a Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak hallgatója).

CSAPATOK:

Terepakadályfutás MEFOB csapat II. helyezett Kiskó Borbála (a Tanító alapszak hallgatója), Szerb Boglárka, Oszoli Mihály Gábor, Szerb Bence.

Terepakadályfutás MEFOB csapat III. helyezett Dömötörfy Nikoletta (az Óvodapedagógus alapszak hallgatója), Schweitzer Dorina (az Óvodapedagógus alapszak hallgatója), Farkas Balázs (a Növénytermesztő mérnöki alapszak hallgatója), Virág Erik (a Növénytermesztő mérnöki alapszak hallgatója).

Férfi röplabda MEFOB I. helyezett (egymást követően harmadik alkalommal!) a Kaposvári Egyetem csapata Bögöly Gábor, csapatkapitány (a Pénzügy és számvitel alapszak hallgatója), Csupor Bence (a Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak volt hallgatója), Hegedüs Balázs (a Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak volt hallgatója), Kalmár Ákos (a Pénzügy és számvitel alapszak hallgatója), Keen Cameron (a Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés hallgatója), Kulcsár Adrián (a Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés hallgatója), Sántosi Péter (a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok doktori iskola hallgatója), Szerb Bence, Tóth István (a Növénytermesztő mérnöki felsőoktatási szakképzés volthallgatója).

Csapatvezető: Szerb György és Dr. Kiss Zoltán.

Női röplabda MEFOB II. helyezett a Kaposvári Egyetem csapata Horváth Alexandra, csapatkapitány (a Pénzügy és számvitel alapszak hallgatója),Duduka Ingrid (a Tanító alapszak hallgatója), Hanusz Réka (a Tanító alapszak hallgatója), Koczka Adrienn (a Pénzügy és számvitel alapszak hallgatója), Koltai Emese (az Óvodapedagógus alapszak hallgatója), Pintér Zsanett (a Gyógytestnevelés az óvodában, iskolában szakirányú továbbképzés volt hallgatója), Rák Rebeka (a Tanító alapszak volt hallgatója), Sólyom Beatrix (a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés volt hallgatója), Szivós Ildikó (a Kereskedelem és marketing alapszak hallgatója), Tóth Eszter (a Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzés volt hallgatója).

Csapatvezető: Faludy András

Női strandröplabda MEFOB páros I. helyezett Horváth Alexandra, (a Pénzügy és számvitel alapszak hallgatója), Rák Rebeka (a Tanító alapszak volt hallgatója).

Elismerést vehetett át Bence Balázs lovastornász valamint Harsányi Ádám lábteniszező is.

Címkék: díjazottak, mefob, kaposvári egyetem, sport