A szezon egyik legfontosabb összecsapására készül a Fino férfi röplabdacsapata. A rekordbajnok kaposváriak Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén látják vendégül az örök rivális kecskemétieket, és szeretnének olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón kivívhassák a fináléba kerülést. A találkozó szerdán 18.30 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

A Fino és a Kecskemét legénysége az elmúlt években számtalan emlékezetes meccset vívott egymással, és ez alól nem volt kivétel a 201862019-es évad első része sem. Az NB I-es alapszakasz izgalmasan alakult: a somogyiak győzni tudtak a hírös városban, aztán hazai pályán 3-2-re kikaptak nagy riválisuktól - igaz, ez utóbbi eredmény ellenére megnyerték csoportjukat. Az elmúlt hétvégén mindkét csapat bemutatkozott az Extraligában: a Fino meglepetésre, hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Pénzügyőrtől, a Kecskemét pedig saját otthonában igen csak megizzadt, de végül 3-1-re legyűrte a négybe vágyó MAFC-ot.

A kaposvári és a kecskeméti alakulat szerdán este ismét egymásnak feszül, és aki megnyeri a párharcot, az bekerül a Magyar Kupa februári, érdi döntőjébe. A másik ágon egyébként a címvédő Kazincbarcika és a Pénzügyőr csatázik egymással, és az első mérkőzést meglepetésre 3-1-re nyerték a fővárosiak.

- Sajnos, pénteken, a Pénzügyőr ellen nem tudtunk felszabadultan játszani, érezhető volt a feszültség a játékosokon.Nagy Péter még nincs abban a fizikai állapotban, ami kell a folytatáshoz, de játszania kellett, hogy minél előbb formába lendüljön. Jól tudjuk, hogy szerdán igen fontos mérkőzés vár ránk a Magyar Kupa elődöntőjében: készülünk, és elsősorban a nyitások hatékonyságán kell majd javítanunk. Bizakodva várjuk a kezdést, és ezúttal is számítunk szurkolóink biztatására - mondta Demeter György vezetőedző.

A párharc első mérkőzése szerdán 18.30 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a visszavágót pedig a jövő csütörtökön, 20 órától játsszák Kecskeméten.

Az odavágót élőben közvetítjük majd a KaposPont YouTube csatornáján!

Címkék: fino kaposvár, magyar kupa, kecskemét, röplabda, sport