Jó hangulat, telt ház fogata a játékosokat. A két csapat őszi meccsén a hazaiaktól hiányzott sérülés miatt egy légiós center (Spica), ezúttal a vendégektől (Reddic). A somogyiaknál még nem épült fel Harazin sem - írja a bb1.hu.

Spica ezt hamar ki is használta, pillanatok alatt megszerezte a vezetést csapatának. A válasz Currytől érkezett, tripla formájában. Hendlein is a palánk alól köszönt be, amit Govens szintén kintről kompenzált. Egyik oldalon sem védekeztek a csapatok, potyogtak a kosarak, három perc után 12-11 volt az állás. A KKK könnyű kosarakat szerzett a gyűrű alól, a vasiak pedig extrán tüzeltek távolról. A hetedik percben időt kért Okorn, mert 24-18-ra elhúztak a hazaiak. Volt már kilenc is közte, Váradi dudaszós kosarával 33-26-tal ért véget az első negyed (a válogatott kosaras rálépett a vonalra, így videózás után a játékvezetők egy pontot levontak a Falcótól a szünetben).

Halász triplájával először lett közte tíz. Pustahvar jól szállt be volt csapata ellen, őrizte előnyét a somogyi együttes, 41-34-nél mégis Fekete kért időt. Balmazovics vezérletével visszajött kettőre a Falco (45-43). Curry büntetői után, az utolsó percben, 48-47-nél újabb kaposvári timeout következett, de kosár már nem született a félidőben.

Tóth két duplájával hosszú idő után vették vissza a vezetést a vendégek (48-51). Kisvártatva Hendlein válaszolt rá nyolc egységgel (56-51). Bíró ellen ítéltek sportszerűtlent, újra elmentek héttel a kék mezesek. 64-60-nál a reklamáló Balmazovics kapott technikait. A harmadik negyed Ubilla szólójával zárult, 71-66.

Johnson és Markovics ziccerével tovább nyílt az olló, Okorn két perc után időt kért. Pustahvar hozott össze faulttal együtt kosarat, de a büntetője kimaradt (77-66). A Falco újabb időt kért. Izgalmasan alakult a hajrá. Govens jegyezte harmadik tripláját, 49 másodperc volt vissza, amikor 88-84-nél Okorn kikérte utolsó idejét. Spica kilépett, 34 másodperc maradt. Balmazovics távoli kísérlete lejött, viszont Bruinsma büntetőzhetett. Hiába, mindkettő kimaradt. Curry ütött oda Ubillának, ő viszont egyiket sem hibázta el. A nagyot küzdő Kaposvár a mérkőzés nagy részét uralta, és teljesen megérdemelten szerezte meg ötödik győzelmét.

Így látták a főszereplők!

Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-84 (33-26, 15-21, 23-19, 19-18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Török R., Györfy R. (Nagy J.)

Kaposvár: Ubilla 12/6, Johnson 16/3, Baki 8/6, Hendlein 16, Spica 16. Csere: Pustahvar 4, Markovics 12/3, Halász 6/6.

Falco: Govens 20/9, Curry 14/6, Bíró 5/3, Bruinsma 14/6, Tóth 8. Csere: Balmazovics 15/6, Váradi 8.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: falco kc szombathely, kaposvári kk, kosárlabda, sport