Több helyen is változott a Kaposvári KK kerete a szezonkezdet óta. Legutóbb Alexander Pusthavart igazolta le a klubvezetés, az élet pedig úgy hozta, hogy a Falco KC Szombathelytől érkező játékos épp volt csapata ellen játssza első meccsét Kaposvár-mezben.

"Ilyen az életünk. Profi játékosok vagyunk, néha a volt csapatunk ellen kell játszanunk, nincs ebben semmi különös. Ez lesz az első meccsem a Kaposvárnál, igyekszem mindent beleadni majd" - mondta a különös helyzetről Pusthavar.

A fehérorosz játékos 2016-ban került Szombathelyre. Két szezont húzott le a vasiaknál, idén pedig egy hónapra igazolta le a Falco. Pusthavar így jól ismerheti a sárga-feketéket, és szerinte nem lehetetlen legyőzni őket.

"Ebben a bajnokságban nem lehet előre megmondani, hogy ki az esélyesebb. Nincs két egyforma meccs, sok múlk azon, ki fog ki jobb formát, ki tudja a legjobb arcát mutatni. Ha maximumot nyújtunk, szerintem nyerhetünk" - vélekedett a kaposváriak új igazolása.

Ősszel a Falco nagyon simán, közel húsz ponttal verte hazai pályán a Kaposvárt. Azóta azonban a vasiaknál is voltak változások, de a KKK-nak volt ideje alaposan felkészülni Gasper Okorn vezetőedző csapatából.

"Volt most sok időnk rákészülni erre a meccsre. Múlt szerdán játszottunk a Szeged ellen, így tíz napunk volt edzeni. Szerintem sok esélyünk van nyerni most szombaton, ha megtesszük azt a dolgot, amit csináltunk edzésen, és odatesszük magunkat a meccsen. Nyilván a Falco egy nagyon jó csapat, visszahozták a régi irányítójukat, Govenst. Oda kell figyelni nagyon, de arra megyünk, mint mindig, hogy megnyerjük ezt a meccset szombaton." - mondta el Luka Markovic, Kaposvári KK légiósa.

A kaposváriaknál többen is kisebb sérüléssel bajlódtak az utóbbi napokban, de várhatóan Harazin Tamáson kívül mindenki Fekete Ádám rendelkezésére áll majd. A KKK - Szombathely mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik majd a kaposvári Városi Sportcsarnokban.

Címkék: Falco, Szombathely, Kaposvári KK, meccs, sport