Két éve indította el három kaposvári szervezet a város önkormányzatának támogatásával a Jótékony Hendikep futóversenyt. A helyieket minden hónap utolsó csütörtökén várták a városligeti futófolyosónál, hogy lefussanak 5 km-et. A verseny különlegességét az adta, hogy a futók részvételükkel civil szervezeteket támogathattak.

"Itt a futók nem támogatást kapnak a várostól, szponzoroktól, hanem az ő általuk befizetett nevezési díjból tudjuk támogatni a civil szervezeteket, és a civil szervezetek pedig azért vannak, hogy ő általuk is tudjuk az egészséges életmódot népszerűsíteni." - mondta el Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere egy ma tartott sajtótájékoztatón.

A futók idén 231 500 forintot gyűjtöttek össze. Dér Tamás alpolgármester, aki egyben a verseny védnöke is, ezt az összeget kiegészítette 300 ezerre. Így a 2018-as támogatottak, a Compass Egyesület, a Vadvirág alapítvány és a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületet 100-100 ezer forintot kaphatott.

Nézzék meg videónket egy korábbi futamról!

"2019-ben is folytatni fogjuk. Minden hónap utolsó csütörtökén a kaposvári Városligetben 18 órakor lesz majd a rajt, és nagy szeretettel várunk ide mindenkit." - árulta el Péter Attila, szervező.

Nem csak a folytatást jelentették be a szervezők mai sajtótájékoztatójukon, hanem azt is, hogy idén mely három egyesületeknek gyűjtenek. 2019-ben a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületét, a LáriFári Alapítványt és a Piros-Fehér-Zöld Alapítványt támogathatják a futók a nevezési díjukkal.

"Nagyon örülünk neki, hogy az alapítványunk is bekerült a jótékonysági hendikepbe. Az az igazság, hogy az alapítványunknak a célja az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés nagyon fontos számunkra. Én a civil életben is rendszersen futok és foglalkozok jótékonykodással külön is." - mondta el Szita János, a Piros-Fehér-Zöld Alapítvány elnöke.

Az idei első Hendikep futóverseny január 31-én lesz.

Címkék: hendikep, adomány, alapítvány, futás, jótékony, sport