Nagy egyéni csúcsokat úszva, a kaposvári Bozsó Sára is rajthoz állt a tavaly júniusi, budapesti világkupán. Többek között az ott elért eredményeinek, valamint a kitartó munkájának is köszönhetően nemsokára az Egyesült Államokban folytathatja a pályafutását

- 2017 elején kezdtük el ezt a projektet, az Easy Go csapatához csatlakoztam, ők segítettek a kijutásomban és ez egy 1,5 éves projekt volt. Szerencsére nekem a budapesti világkupa és rövidpályás országos bajnokság azért sokat segített ebben az ösztöndíjban, hiszen az amerikai edzők ezek az eredmények után engem nagyon felkaptak és a rövidpályás ob után megkaptam az ösztöndíjakat. A célom az volt, hogy divízió egyes egyetemre bejussak és ott megkapjam a teljes ösztöndíjamat. Ilyen volt a University of Akron - mondta Bozsó Sára.

Sára kaposvári edzője szerint tanítványának csak előnyére válhat az amerikai kaland, hiszen a fiatal lány a tanulás mellett az egyetemi bajnokságban fejlesztheti majd tudását.

- Ez a lehetőség neki szerintem, nagyon jó, bár magában az edzőnek a feladata nem az, hogy milyen tanulmányokat fog tudni, hanem az, hogy milyen eredményeket fog elérni a versenyeken. A korábbi években nekem az alap dolgom az volt, hogy a teljesítményét próbáljam minél jobbra faragni, és ennek folyománya volt az, hogy lehetőséget kapott az amerikai egyetemre, de mindenképpen pozitívum, mert nagyon jó lehetőség négy éven keresztül, profi körülmények között, sportban marad, tanulja tovább, úgyhogy nagyon örülök neki - árulta el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Hajdu Sándor.

A tengerentúli oktatási rendszer ráadásul több sportolási lehetőséget is biztosíthat a kiváló mellúszó számára.

- Nem véletlenül szeretnek a magyar úszók többen is amerikai egyetemre kijutni, mert ha ott, az egész egyetem alatt folyamatosan tudják fejleszteni, továbbképezni magukat, akkor ez nagyon pozitívan befolyásolja az ő saját életüket is, meg hát látjuk példában, hogy a magyar úszósport életét is tudja befolyásolni pozitívan - tette hozzá az edző.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzője a tavasszal ki is utazik új iskolájába, ahol gyakori vendégnek számít az Akron-i születésű NBA sztár, Lebron James is.

Bozsó Sára emellett a hazai versenyeken is szeretne rajthoz állni a KASI színeiben. Így a tervek szerint a budapesti világkupa mellett a rövidpályás és a felnőtt országos bajnokságon is szoríthatunk majd érte.

Címkék: bozsó, sára, kasi, amerika, sport