A tizenötödik forduló mérkőzésén még nem léphetett pályára a kaposváriaknál a frissen igazolt Alekszandar Pustahvar - kezdi összefoglalóját a delfinek.hu. A hazaiaknál vállalta a játékot a bokasérüléssel bajlódó Boltics is. A szegediek vezethették az első akciót, Sulovics pedig egy büntetőt értékesítve szerezte meg a vezetést csapatának. Több ellenakciót is sikerrel fejeztek be a vendégek, így a harmadik perc végén Hendlein és Ubilla duplái után már 10–1-re vezettek. Andjelko Mandics vezetőedző időkérését követően felzárkóztak a szegediek, akik keményebb védekezéssel megakadályozták a somogyi pontszerzést. A fiatal Bogdán is hamar pályára került, a negyedet pedig 19–17-re nyerték a vendégek.

Baki két triplája vezette be a második játékrészt, a hazaiaknál pedig Boltics volt többször pontszerző. A negyed második felében visszatért az addig pihenő Johnson, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a szegediek 27–27-nél kiegyenlítsenek. A vezetést Boltics triplája hozta meg a hazaiaknak, akik 37–32-es előnnyel zárták a félidőt.

A nagyszünetet követően próbált egyenlíteni a Kaposvár, ám az addig sokat hibázó Green is megkezdte a Szegedben a pontgyártást. A jobban védekező és a lepattanókat is begyűjtő Tisza-partiak biztosan őrizték előnyüket. Sulovicsot negyedik hibája miatt lecserélte edzője, de rengeteg eladott labdával kosárlabdázó vendégek ellen nem volt gond a pótlása.

A záró szakasz előtt hiába zárkóztak a vendégek 52–48-ig, az utolsó találatot Révész szerezte a hazaiaknak. Hendlein kosarával indítottak a somogyiak a negyedik negyedben, de Baki sportszerűtlennek ítélt szabálytalansága után Révész, majd Kerpel-Fronius is betalált. Küzdöttek-harcoltak az egyenlítésért a kaposváriak, Ubilla hármasával pedig már 57–59-nél vezettek is. Alig pár másodpercig tartott ez az állapot, mert két gyors akcióval már ismét a hazaiak tartottak előrébb. Ubilla távolija adott újabb lendületet a vendégeknek, de Boltics nem hagyta, hogy leszakadjon csapata. Johnson kihagyta, Ponjavics pedig bedobta a hármasát, ezzel a szegediek vezettek 67–66-ra. Az utolsó fél perc előtt Sulovics kipontozódott, a vége előtt pedig Hendlein büntetője 67–67-nél hosszabbítást ért a Kaposvárnak.

A ráadás elején Ponjavic és Spica szerzett fontos pontokat, ám a végül kevesebbet hibázó szegediek Boltics, valamint Ponjavics vezérletével megnyerték a végletekig kiélezett mérkőzést a 23 labdát eladó somogyiakkal szemben.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 81-73, h.u.

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Papp P., Rácz Zs., Hervay T. (Gorka Sz.)

Szeged: Boltics 27/3, Vágvölgyi -, Green 8, Juhos 2, Sulovics 10/6. Csere: Kerpel-Fronius 5, Révész 9, Ponjavics 20/6.

Kaposvár: Ubilla 15/6, Johnson 6, Markovics 14/6, Hendlein 16, Spica 12. Csere: Halász -, Baki 10/6, Bogdán -.

Címkék: szege, kaposvári kk, kosárlabda, sport