Nem volt sok ideje a pihenésre a Rákóczi labdarúgóinak illetve a szakmai stábnak, hiszen december tizenhatodikán még mérkőzést játszottak, s február első vasárnapján újra pályára lépnek a Mosonmagyaróvár ellen. A felkészülési időszak így igencsak lerövidült, hiszen csak öt hét áll rendelkezésre.

- Jó csapatunk van, elégedettek vagyunk a játékosok teljesítményével, ez a keret, mint azt már bizonyította, bármire képes, így pozitívan állunk a tavasz elé - mondta Herczeg Erik, a klub résztulajdonosa. - Sokan megkeresnek bennünket az átigazolásokkal kapcsolatban, tárgyalások folynak, de egyelőre semmi konkrétummal nem szolgálhatok ezügyben.

null

Herczeg Erik azt kérte a játékosoktól, hogy a Rákóczi-szívet idén is vigyék ki a pályára és okozzanak minél több örömet a szurkolóknak.

- Röviden vázolnám a felkészülés menetét és a tervezett edzőmérkőzéseket - kezdte év eleji beszédét a csapat technikai vezetője, Takács Róbert. – Első sorban a műfüves pályán készül majd az együttes, de szerdán szeretnénk letakarítani a füves pályákat is, hogy ha az időjárás is engedi, ott eddzen a csapat. Az első edzőmérkőzésünket január tizenkettedikére tervezzük, de egyelőre még nincs ellenfél. A következő felkészülési mérkőzésre 16-án, 13 órakor kerül sor a Cseri úton, ekkor a BFC Siófokkal találkozunk. A támogatók, a tulajdonosok és sok más ember segítségével Törökországba utazunk edzőtáborba, ahol jó körülmények között tudunk készülni. Itt három mérkőzést játszunk. Elsőként a szerb első osztályú Mladost Lucani ellen lépünk pályára, majd két orosz csapat vár ránk. A másodosztályú Csertanovo, valamint a CSZKA Moszkva U21-es gárdája.

null

Takács Róbert azt is elmondta, hogy a tavaszi szezonban minden hazai mérkőzését villanyfénynél játssza majd a csapat. Ezt követően Waltner Róbert, a Rákóczi vezetőedzője is köszöntette a játékosokat, majd a taktikai eligazítás után már a Cseri úti műfüves pályán vezényelt edzést a tanítványainak.

Címkék: kaposvári rákóczi, nb2, felkészülés, labdarúgás, sport